U bent hier

zoekresultaten

5-01-2020

Som der soorten

In dit artikel in onze serie over natuurlijke begrazing kijken we naar de invloed van meerdere soorten planteneters die in één gebied leven. Doordat deze verschillende soorten grazers er verschillende eetgewoontes op na houden, kunnen ze elkaar versterken.

LEES VERDER
6-01-2020

Maatregelen na voorval met tauros in Maashorst

Zondag 5 januari 2020 heeft zich een voorval voorgedaan in het begrazingsgebied aan de Karlingerweg in De Maashorst, een groot natuurgebied in Brabant gelegen tussen Oss en Uden. Daarbij is een man gewond geraakt door een aanval van een tauros.

LEES VERDER
7-01-2020

Brabantse gastvrijheid begint met een goede maaltijd

Vorig jaar werd in de provincie Noord-Brabant op diverse locaties en tijdstippen onderzoek gedaan naar de kever- en vliegenfauna van grote kadavers. Het onderzoek leverde diverse bijzondere en nieuwe Nederlandse soorten op, zowel onder de kevers als de vliegen.

LEES VERDER
8-01-2020

Blog: opvliegende velduilen in Kleine Willemswaard Tiel

Op 23 december jl. begon mijn kerstvakantie uitstekend. Tijdens het uitlaten van mijn honden in de Kleine Willemspolder vloog een velduil (Asio flammeus) op uit het veld.

LEES VERDER
8-01-2020

Eiland van Brienenoord wordt nog mooier

Vanaf dit jaar gaan er werkzaamheden plaats vinden op het Eiland van Brienenoord om zo nog mooiere getijdennatuur te creëren.

LEES VERDER
12-01-2020

Grazers en publiek

Grote grazers vervullen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van een gevarieerd natuurlandschap.  De rondtrekkende kuddes hebben bovendien voor het publiek een toegevoegde waarde voor de natuurbeleving.

LEES VERDER
17-01-2020

Kijken naar aaseters kan weer live

Dode dieren zijn onmisbaar in de natuur. Het is eten en gegeten worden. ARK Natuurontwikkeling, BuitenGewoon en Staatsbosbeheer geven je vanaf vandaag weer een uniek kijkje in deze oneindige cyclus van leven en dood.

LEES VERDER
23-01-2020

Zeearend bezoekt Kempen~Broek

Op 19 januari heeft het Kempen~Broek een bijzondere gast ontvangen. Een zeearend die op de Hellegatsplaten is gezenderd trok door het Kempen~Broek en heeft enige tijd in het Stramprooierbroek doorgebracht.

LEES VERDER
28-01-2020

Waardevolle ideeën van Tielse leerlingen voor Kleine Willemswaard

Na een halfjaar waren de leerlingen VWO5 van het Lingecollege in Tiel er klaar voor. Op 23 januari presenteerden zijn hun ideeën voor de Kleine Willemswaard, waar zij in het kader van het vak onderzoek & ontwerpen wekelijks een paar uur aan hebben gewerkt.

LEES VERDER
30-01-2020

100.000 bomen en struiken erbij in Gulpdal en Boven-Geuldal

Deze winter en vorige winter heeft ARK Natuurontwikkeling een grote hoeveelheid struiken en bomen geplant langs de Gulp bij Slenaken, Beutenaken en Pesaken , in het Geuldal bij o.a. Mechelen en Epen, op de Gulperberg bij Gulpen en in het bronnengebied bij Vaals.

LEES VERDER

Pagina's