U bent hier

zoekresultaten

17-06-2015

Nieuwe Struinkaart

Relevantie : 1

Het wonderschone Zuid-Limburgse heuvellandschap op een aangename manier ontdekken. Dat kan nu met de nieuwste versie van de struinkaart voor Zuid-Limburg die door ARK Natuurontwikkeling is uitgegeven.

LEES VERDER
16-04-2014

Koedood Struintocht

Relevantie : 1

Op 21 april 2014 organiseert ARK Natuurontwikkeling in samenwerking met Stichting Het Zuid-Hollands Landschap de eerste van een reeks struintochten langs het riviertje de Koedood, aan de rand van Portland in Rhoon. In april 2012 is hier een kudde Schotse Hooglanders uitgezet.

LEES VERDER
11-04-2014

Kindermiddag

Relevantie : 1

Zin in een bijzondere kindermiddag op 23 april in de heuvels bij Wolfhaag? Geef je op en ontdek de verrassingen van het Limburgse heuvelland.

LEES VERDER
11-04-2014

Excursie Stramprooierbroek

Relevantie : 1

Ga mee op excursie door het Stramprooierbroek. Op maandag 21 april 2014 wandelt beheerder Denis Frissen met belangstellenden dwars door het moeras van het Stramprooierbroek. Het Stramprooierbroek is een kletsnat bos en groot moerasgebied op de grens tussen Vlaanderen en Nederland.

LEES VERDER
11-04-2014

Koniks Borgharen

Relevantie : 1

Vrijdag 11 april introduceren Staatsbosbeheer en FREE Nature in samenwerking met ARK een kleine groep konikpaarden op de Maasoever tussen Itteren en Borgharen. Later zullen de dieren hun weg vinden naar het terrein bij Borgharen waar ook de Gallowayrunderen sinds 2012 vertoeven.

LEES VERDER
10-04-2014

Delta Talent buigt zich over Rijnhaven Rotterdam

Relevantie : 1

Een groep van 12 derdejaars studenten van de Hogeschool Rotterdam is sinds maart aan de slag met de Rijnhaven, een voormalige haven in Rotterdam-Zuid waar de duurzaamheidsdroom van Rotterdam werkelijkheid moet worden.

LEES VERDER
9-04-2014

Zeeuwse serie

Relevantie : 1

In Zeeland leven, haast zonder dat we het weten, veel bijzondere en spannende dieren. Dieren die laten zien dat de natuur in Zeeland volop groeit en bloeit. De serie "Zeeland, wilder dan je denkt" neemt u mee op een reis langs veertien van die spectaculaire diersoorten. 

LEES VERDER
5-04-2014

Zoet-zout problematiek

Relevantie : 1

Een groep van 5 studenten van verschillende opleidingen van de Wageningse Universiteit (WUR) verdiept zich de komende maanden op verzoek van het Wereld Natuur Fonds in de toenemende verzilting van de monding van de Rijn. Delta Talent heeft beide partijen bij elkaar gebracht.

LEES VERDER
4-04-2014

Veldlessen 2014 gestart

Relevantie : 1

Met de lente is ook het veldlesseizoen van ARK weer begonnen. Elk jaar is het voor onze educatiemedewerkers weer een goed gevoel om er met kinderen op uit te trekken in de natuur, terwijl die weer op gang komt. Het hoort er al jaren bij en dit jaar lijkt het nu al bijna zomers!

LEES VERDER
1-04-2014

Beverexcursie Elsloo

Relevantie : 1

In Elsloo leeft een bever die de gemoederen lokaal flink bezig houdt. Is het een aanwinst voor de natuur, of zorgt het dier voor overlast door het wandelpad over water te zetten? Om deze vragen te beantwoorden organiseren ARK en Staatsbosbeheer op 12 april een excursie naar de Hemelbeek.

LEES VERDER

Pagina's