U bent hier

zoekresultaten

18-04-2014

Otter

In Gelderland, Noord-Brabant, Limburg en grensoverschrijdend in het Interreg-gebied (langs de Rijn tot aan Düsseldorf) wordt gewerkt aan de terugkeer van de otter langs de rivieren. Dit in navolging van de succesvolle herintroductie in Overijssel en Friesland.

LEES VERDER
22-04-2014

Eland

Elanden kwamen in Nederland tot in de 11e eeuw voor. Dit blijkt uit historische vondsten, maar ook uit oude documenten. Ook gebieden in Nederland lijken weer geschikt voor de eland. ARK deed onderzoek naar terugkeer van de eland in de Biesbosch.

LEES VERDER
23-04-2014

Lynx

De lynx is een groot roofdier dat in de natuur een belangrijke rol vervult. Daarom volgt ARK de verspreiding van lynxen bij onze buren nauwgezet. Lynxen leven dichtbij de grens van Zuid-Limburg, in de Eifel en de Ardennen. De aantallen lynxen daar zijn echter nog laag.

LEES VERDER
23-04-2014

Bever

ARK bracht samen met tal van partners zoals het Wereld Natuur Fonds, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Stichting Limburg Landschap de bever terug naar de Gelderse Poort en het Limburgse Maasdal. Vanaf 1994 werden de eerste bevers vrijgelaten in de Gelderse Poort.

LEES VERDER
23-04-2014

Edelhert

Edelherten brengen meer leven in het landschap met hun gedrag en graasgewoonten. Ze horen er oorspronkelijk in thuis en zijn zelfs een onmisbare schakel. Dat zit in kleinere zaken, zoals hun eigenschap om in de bodem te ‘zoelen’ en met hun gewei langs bomen te ‘vegen’.

LEES VERDER
23-04-2014

Paard

koniks

LEES VERDER
23-04-2014

Rund

wilde runderen

LEES VERDER
23-04-2014

Tauros

Stichting Taurus, Rewilding Europe en ARK maken zich sterk voor het terugfokken van een rund met zoveel mogelijk kenmerken als die van het oerrund, onder de naam Tauros.

LEES VERDER
23-04-2014

Wisent

In 2007 brachten ARK Natuurontwikkeling, Duinbehoud, Kritisch Bosbeheer en PWN wisenten terug in de Nederlandse natuur. Deze eerste kudde leeft in de duinen van het Kraansvlak in Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

LEES VERDER
23-04-2014

Boomkikker

In het Kempen~Broek laat de boomkikker weer van zich horen. Het gebied ligt op de grens van Nederland en Vlaanderen tussen Weert, Nederweert, Cranendonck, Hamont-Achel, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik. Van oorsprong was deze streek rijk aan moerassen en de boomkikker kwam er tot in de twintigste eeuw voor.

LEES VERDER

Pagina's