U bent hier

zoekresultaten

7-08-2014

BOS Dag Kempen~Broek

Relevantie : 1

In het staartje van de zomer kun je tijdens een leuke activiteitenmiddag de natuur van Grenspark Kempen~Broek op allerlei manieren beleven. Kom zondag 14 september tussen 13.00 en 17.00u naar de Smeetshof  aan de Smeetshofweg tussen Weert (NL) en  Bocholt(B).

LEES VERDER
9-09-2014

Excursie Dood doet Leven

Relevantie : 1

CSI IN ZUID-LIMBURG: DODE DIEREN IN DE NATUUR

Op zondag 21 september organiseert ARK Natuurontwikkeling een excursie in het Drielandenpark bij Vaals met als thema Dood doet Leven. We nemen een kijkje in de keuken van de profiteurs van de terugkeer van dode dieren in de natuur.

LEES VERDER
9-09-2014

Excursie Grensmaas

Relevantie : 1

OP ZOEK NAAR GROTE GRAZERS BIJ BORGHAREN

Dinsdagavond 26 augustus is er een Grensmaasexcursie door de wildernisnatuur van Borgharen. Dit natuurgebied vormt het meest zuidelijke stukje wildernisnatuur van het grote, grensoverschrijdende Rivierpark Maasvallei.

LEES VERDER
9-09-2014

Excursie bos op de Landtong

Relevantie : 1

STRUINTOCHT BOSONTWIKKELING OP DE LANDTONG

LEES VERDER
16-09-2014

Excursie Onderzoek Zandmotor

Relevantie : 1

Op 25 september organiseren Rijkswaterstaat, TUDelft en de provincie Zuid-Holland een excursie voor het publiek met als thema ‘onderzoek naar de Zandmotor’.  Ook ARK zal aanwezig zijn om excursies te begeleiden.

LEES VERDER
25-09-2014

Wolvenlezing in Lelystad

Relevantie : 1

Reserveer 9 november in je agenda, want dan verzorgt ARKer Leo Linnartz een lezing over wolven in museum Nieuw Land in Lelystad; een lezing over de komst van de wolf. Wanneer komen de eertste wolven terug naar Nederland? Zouden ze in Flevoland kunnen leven?

LEES VERDER
26-09-2014

Defensienatuur in het Kempen~Broek

Relevantie : 1

Op 14 oktober organiseert ARK Natuurontwikkeling samen met Defensie een lezing over de natuur in de gebieden van Defensie rondom Weert. De boeiende lezing wordt gegeven door ecoloog Arno Braam van het ministerie van Defensie.

LEES VERDER
26-09-2014

Nacht van de nacht in het Kempen~Broek

Relevantie : 1

In het hele land vinden er duistere activiteiten plaats tijdens de Nacht van de Nacht op 25 oktober. Nachtwandelingen, sterren kijken of een vaartocht in het donker... Tijdens de Nacht van de Nacht in het Kempen~Broek wandelen wij door de stille en donkere natuur bij Stramproy, op de grens van Nederland en België.

LEES VERDER
26-09-2014

Excursie taurossen Loozerheide

Relevantie : 1

Zaterdagmiddag 1 november organiseren ARK Natuurontwikkeling en FREE Nature een excursie over de Loozerheide. Graafmachines gaven dit natuurgebied een compleet andere aanblik. Tijdens de  werkzaamheden werden laagtes en poelen gegraven en populierenbosjes gekapt.

LEES VERDER
26-09-2014

Lezing over hazelmuizen

Relevantie : 1

Op 9 december geeft ARKer Bram Houben een lezing over hazelmuizen in het Drielandenpark. De hazelmuis is een van de meest bijzondere Limburgse dieren. In heel Nederland komen ze alleen nog voor rondom Vaals.

LEES VERDER

Pagina's