U bent hier

zoekresultaten

4-01-2022

Kattenfilmpjes over de Wilde kat

Relevantie : 1

Iedereen kent wel de online kattenfilmpjes van grappige, nieuwsgierige, onhandige en schattige acties die een poes of huiskat allemaal mee kan maken. Nu is er ook een serie video’s over de Wilde kat.

LEES VERDER
11-01-2022

ARK wenst je een evenwichtig 2022

Relevantie : 1

Beste lezer, bezoeker van onze website. Het team van ARK Natuurontwikkeling wenst je een evenwichtig 2022. Omdat het in het leven, waarvan de natuur onderdeel is, altijd gaat om balans.

 

LEES VERDER
16-01-2022

Helft van onderzochte poep van grazers bevat insecticiden

Relevantie : 1

Voor het tweede jaar op rij heeft ARK Natuurontwikkeling een onderzoek naar ontwormingsmiddelen en pesticiden in poep van grazers in en nabij natuurgebieden uitgevoerd in Nederland. Op meer dan de helft van de locaties werden dit jaar anti-parasitaire middelen gevonden.

LEES VERDER
18-01-2022

Begeleiders natuurlessen Het Groene Woud gezocht

Relevantie : 1

Vind jij het leuk en belangrijk om kinderen bij de natuur te betrekken? We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die veldlessen voor kinderen in het Groene Woud willen begeleiden.

LEES VERDER
31-01-2022

Storm zet kringloop Noordzee in hoogste versnelling

Relevantie : 1

Stormen zijn deel van de natuur op en in zee. Wat gebeurt er onder water nu noordwesterstorm Corrie over de Noordzee raast? ‘Voor de meeuwen wordt het feest, de rest van de Noordzeebewoners zit hier echt niet op te wachten’.

LEES VERDER
3-02-2022

Kom mee naar buiten allemaal!

Relevantie : 1

Onbekend maakt onbemind. Dat geldt zeker voor een kind dat weinig buiten komt, alleen speelt op een rubber-tegelplein en leert dat wandelen betekent op de paadjes blijven.

LEES VERDER
9-02-2022

Levensloop van steuren in beeld

Relevantie : 1

Er wordt hard gewerkt aan de terugkeer van de zeldzame Europese steur in Nederland. De levenscyclus van deze markante en imposante trekvis is nu in beeld gebracht.

LEES VERDER
13-02-2022

Kraanvogels doorzoeken Zeeuwse bolussen

Relevantie : 1

Een bijzondere waarneming in de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Delta. Sinds eind december verblijven hier minstens vijf kraanvogels. Het is voor het eerst dat de soort hier overwintert.

LEES VERDER
25-02-2022

Na storm komt... de opruimploeg

Relevantie : 1

Dudley, Eunice en Franklin raasden de afgelopen dagen door onze straten én door het bos, waar de bomen met wortel en al werden omgeblazen. Dat is niet erg. Sterker nog: catastrofes als deze laten het bos leven. Bovendien ruimen wisenten, paarden en runderen de boel netjes op.

LEES VERDER
4-03-2022

Edelherten onder de loep

Relevantie : 1

Het edelhert vervult samen met andere grazers een belangrijke rol in de natuur. In 2017 brachten Brabants Landschap en ARK Natuurontwikkeling deze ‘koning van het woud’ terug in de Brabantse natuur.

LEES VERDER

Pagina's