U bent hier

zoekresultaten

3-01-2021

RivierPark Maasvallei visitekaartje voor nieuwe natuur

Relevantie : 1

Langs de Maas in Limburg lijken wonderen te zijn verricht. De Maas tussen Maastricht en Maaseik is veranderd in een grensoverschrijdend natuurgebied waar de rivier doorheen meandert.

LEES VERDER
5-01-2021

Kennis over natuurontwikkeling en landbeheer

Relevantie : 1

ARK Natuurontwikkeling is samen met Vlaamse, Zweedse en Roemeense partners aan het einde van 2020 gestart met een project om de internationaal beschikbare kennis over procesgericht natuurbeheer bijeen te brengen, en deze ervaringen te delen onder partners, natuurbeheerders en andere belangstellen

LEES VERDER
7-01-2021

Pontische meeuw en aalscholver vinden Rotterdams getijdeneiland

Relevantie : 1

Het Rotterdamse Eiland van Brienenoord staat even flink op z’n kop: er vinden werkzaamheden plaats voor de ontwikkeling van dit gebied tot getijdenpark. Door de oogharen heen is al goed te zien wat voor bijzondere natuur er ontstaat in en rond dit eiland in de Nieuwe Maas.

LEES VERDER
7-01-2021

De Noordzee

Relevantie : 1

Een rif vol felgekleurde anemonen en zachte koralen bedekt de bodem. Vissen krioelen door elkaar. Een zeester wrikt geduldig een kakelverse mossel open: twee armen aan de rechterklep, drie andere armen aan de linkerklep.

LEES VERDER
8-01-2021

BLOG: Scherpschutter van de Lage Landen

Relevantie : 1

Nadat ik terugkwam van onderzoek in Costa Rica, waar ik werkte met wildcamera's om zoogdierpopulaties te monitoren, zocht ik in Nederland een leuke, leerzame en ook uitdagende stage voor mijn bachelorproject.

LEES VERDER
11-01-2021

Wolvenfamilie floreert op de Veluwe

Relevantie : 1

Afgelopen zondagochtend kwart voor tien trok de hele Veluwse wolvenfamilie van acht wolven langs één van de camera’s van de Zoogdiervereniging. Op deze zeldzaam scherpe beelden is het de eerste keer dat de hele groep tegelijk op film staat.

LEES VERDER
13-01-2021

Zustersoorten steur in Visionair

Relevantie : 1

In de december-editie van Visionair magazine van Sportvisserij Nederland is er aandacht voor ons werk om de (Europese) steur terug te krijgen in de Rijn.

LEES VERDER
14-01-2021

Dode walvissen, bron van leven

Relevantie : 1

Walviskadavers die stranden aan de Nederlandse kust worden meestal direct weggesleept naar een vuilverbrandingsoven. Dat is niet alleen heel erg duur, we gooien zo ook een enorme bron van voedsel voor het leven in zee in de vuilnisbak.

LEES VERDER
17-01-2021

Poep met insecticiden aangetroffen in natuurgebieden

Relevantie : 1

De poep van boerenvee in natuurgebieden is lang niet altijd vrij van giftige stoffen. Onderzoek van ARK Natuurontwikkeling toont aan dat de concentraties van giftige medicijnresten soms zo hoog zijn, dat het vrijwel alle insecten doodt.

LEES VERDER
19-01-2021

De kier is een mooi begin

Relevantie : 1

Twee jaar geleden was het dan zo ver; de Haringvlietsluizen gingen voor het eerst een stukje open. De kier is groots aangekondigd als oplossing voor veel ecologische problemen, maar in hoeverre maakt de opening de verwachtingen waar?

LEES VERDER

Pagina's