U bent hier

zoekresultaten

1-11-2020

Buitenlessen

Relevantie : 1

Veldlessen

LEES VERDER
1-11-2020

Natuurlijke begrazing

Relevantie : 1

Oorspronkelijk kwamen in West-Europa tienduizenden plant- en diersoorten voor. Die variatie was voor een groot deel te danken aan begrazing door grote planteneters als herten, paarden, zwijnen, runderen en hun voorlopers. Deze natuurlijke begrazing droeg bij aan de grote variatie in landschappen: graslanden, ruigtes, struwelen, bossen en alle overgangen daartussen.

LEES VERDER
1-11-2020

Onderwijs

Relevantie : 1

Voor basisscholen in de omgeving van onze projecten organiseert ARK spannende veldlessen en struintochten.

LEES VERDER
1-11-2020

Gastcolleges en excursies

Relevantie : 1

ARK heeft veel praktijkervaring met natuurontwikkeling, natuurlijke begrazing en veldeducatie. De nieuwste inzichten kunnen een waardevolle aanvulling betekenen op het onderwijsprogramma in het middelbare en hoger beroepsonderwijs en op universiteiten.

LEES VERDER
6-11-2020

Kavelruil Schijndel gunstig voor natuur én landbouw

Relevantie : 1

Met de verwerving van het perceel Hooge Beek, pal tegen natuurgebied De Geelders in het Brabantse Schijndel, heeft ARK opnieuw een ontbrekende schakel in het gebied toegevoegd voor het natuurnetwerk Brabant. Het perceel van elf hectare kwam via kavelruil in handen van ARK.

LEES VERDER
8-11-2020

Vestigt de wilde kat zich definitief in Brabant?

Relevantie : 1

Langzaam maar zeker breidt het verspreidingsgebied van de wilde kat zich uit vanaf de (verzadigde) natuurgebieden van Eifel en Ardennen. Jonge dieren trekken hier weg op zoek naar een eigen leefgebied en een partner. In Zuid-Limburg is dit al goed waar te nemen.

LEES VERDER
12-11-2020

Belang van schelpdierriffen op de Europese kaart

Relevantie : 1

Het besef dat schelpdierriffen van levensbelang zijn voor gezonde zeeën vindt steeds luidere weerklank. Vorige week organiseerde de Native Oyster Restoration Alliance (NORA) voor de derde keer een conferentie over het belang van schelpdierrifherstel.

LEES VERDER
13-11-2020

Goudjakhals vastgesteld in de Ooijpolder

Relevantie : 1

DNA-onderzoek wijst uit dat de dode schapen in de Ooijpolder bij Nijmegen door een goudjakhals zijn gedood. Voor Nederland is de goudjakhals een relatief nieuwe soort. Pas drie keer eerder is een goudjakhals in Nederland aangetoond, waarvan twee keer op de Veluwe.

LEES VERDER
14-11-2020

ARK maakt hellinggraslanden bij Raren klimaatbestendig

Relevantie : 1

Tussen het Vijlenerbos en het buurtschap Raren bij Vaals heeft ARK met een Europese subsidie zo'n 8 hectare hellinggrasland klimaatbestendig ingericht.

LEES VERDER
22-11-2020

Meer wandelend bos voor Nederland

Relevantie : 1

Nederland heeft meer bos nodig. Tot 2030 moet er volgens de huidige regering in Nederland minimaal 37.000 hectare bos bij komen. Een uitgelezen kans voor het ontwikkelen van ‘wandelende bossen’.

LEES VERDER

Pagina's