U bent hier

zoekresultaten

5-07-2020

Unieke eerste beelden van wolf en aaseters bij wolvenprooi

Relevantie : 1

Wolven zijn predatoren die gemiddeld om de paar dagen een wild hoefdier doden, per roedel zo’n 200 hoefdieren per jaar. Aaseters profiteren van de prooiresten die een wolf achterlaat. Toch worden wolvenprooien, of de restanten daarvan, maar zelden gevonden, laat staan door wildcamera’s gevolgd.

LEES VERDER
7-07-2020

Minister wil visserijvrije zone van 1500m instellen bij Haringvlietdam

Relevantie : 1

LNV minister Carola Schouten maakte afgelopen vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer bekend een visserijvrije zone van 1500 meter bij de Haringvlietdam in te willen stellen.

LEES VERDER
8-07-2020

Zomerse familiestruintochten

Relevantie : 1

In de zomermaanden organiseren we avontuurlijke struintochten voor kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders. Samen met een gids gaan jullie op pad om de natuur te ontdekken en beleven. De gids weet de mooiste plekjes. Onderweg voeren jullie een aantal leuke natuuropdrachten uit.

LEES VERDER
9-07-2020

Wespendief ontdekt nieuwe natuur in het Gulpdal

Relevantie : 1

Sinds 2018 werkt ARK aan het klimaatbestendiger maken van het Gulpdal. Dit project ‘Grenzenloos Gulpdal, veilig door natuur’ is mogelijk gemaakt door een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

LEES VERDER
15-07-2020

Zeldzame ‘Brugbok’ duikt weer op in Het Groene Woud

Relevantie : 1

De zeldzame boktor Stictoleptura scutellata is na jaren weer vastgesteld in Het Groene Woud. In dit gebied tussen Den Bosch, Eindhoven en Tilburg vergroot ARK natuurgebieden en worden ze waar mogelijk met elkaar verbonden.

LEES VERDER
16-07-2020

Vooraankondiging bronstexcursies in Het Groene Woud

Relevantie : 1

Deze herfst organiseren Brabants Landschap, ARK Natuurontwikkeling en Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd weer bronstexcursies naar de edelherten in Het Groene Woud. Het jaarlijkse ritueel gaat gepaard met imposante burlgeluiden, grote geweien en (dreigende) gevechten.

LEES VERDER
19-07-2020

Bodemwoeling belangrijk voor de natuur

Relevantie : 1

Alsof er een veld landmijnen is ontploft. Een enorme ravage tussen de verspreid staande bomen: zwijnenwerk. De wortels van adelaarsvarens zijn een lekkernij voor ze. En zo doorbreken de wilde zwijnen al wroetend en gravend het woekeren van deze plant.

LEES VERDER
26-07-2020

Zwarte wouw smikkelt van kadaver

Relevantie : 1

In het zuidoosten van Brabant zijn op 8 juli 2020 voor het eerst opnamen gemaakt van een zwarte wouw die eet van een kadaver. Dat is erg bijzonder, want deze zeldzame roofvogel komt niet veel voor in Nederland en laat zich bovendien erg lastig op een wildcamera vastleggen.

LEES VERDER
28-07-2020

Vissers bij de Geulmonding: in alle soorten en maten

Relevantie : 1

Vakantie vierend en struinend langs de Geul en de Grensmaas tussen Itteren en de Geulmonding, kwamen de ARK'ers Elma Duijndam en Hettie Meertens vissers tegen van divers pluimage: ijsvogel, visarend en uiteraard ook s

LEES VERDER
30-07-2020

BLOG: Avontuur in de Biesbosch

Relevantie : 1

Mijn stageperiode bij ARK Natuurontwikkeling bij het project Dood doet Leven heb ik als enorm leuk, leerzaam en avontuurlijk ervaren.

LEES VERDER