U bent hier

zoekresultaten

5-01-2020

Som der soorten

Relevantie : 1

In dit artikel in onze serie over natuurlijke begrazing kijken we naar de invloed van meerdere soorten planteneters die in één gebied leven. Doordat deze verschillende soorten grazers er verschillende eetgewoontes op na houden, kunnen ze elkaar versterken.

LEES VERDER
6-01-2020

Maatregelen na voorval met tauros in Maashorst

Relevantie : 1

Zondag 5 januari 2020 heeft zich een voorval voorgedaan in het begrazingsgebied aan de Karlingerweg in De Maashorst, een groot natuurgebied in Brabant gelegen tussen Oss en Uden. Daarbij is een man gewond geraakt door een aanval van een tauros.

LEES VERDER
6-01-2020

Vinkeveen

Relevantie : 1

Varen door de natuur waar je vissen weg ziet zwemmen langs de boot, waar vogels nestelen en broeden en je volop kunt genieten van veennatuur. Dat is waar we naartoe werken met een aantal legakkereigenaren en Bureau Schildwacht in het project ‘Herlevend veen’ in Vinkeveen.

LEES VERDER
7-01-2020

Brabantse gastvrijheid begint met een goede maaltijd

Relevantie : 1

Vorig jaar werd in de provincie Noord-Brabant op diverse locaties en tijdstippen onderzoek gedaan naar de kever- en vliegenfauna van grote kadavers. Het onderzoek leverde diverse bijzondere en nieuwe Nederlandse soorten op, zowel onder de kevers als de vliegen.

LEES VERDER
8-01-2020

Blog: opvliegende velduilen in Kleine Willemswaard Tiel

Relevantie : 1

Op 23 december jl. begon mijn kerstvakantie uitstekend. Tijdens het uitlaten van mijn honden in de Kleine Willemspolder vloog een velduil (Asio flammeus) op uit het veld.

LEES VERDER
8-01-2020

Eiland van Brienenoord wordt nog mooier

Relevantie : 1

Vanaf dit jaar gaan er werkzaamheden plaats vinden op het Eiland van Brienenoord om zo nog mooiere getijdennatuur te creëren.

LEES VERDER
9-01-2020

Maas-Waal connectie

Relevantie : 1

In de Bommelerwaard bij Heerewaarden liggen de Waal en de Maas op slechts een steenworp afstand van elkaar. De Maas buigt hierna zuidwaarts af, richting Den Bosch en de Waal stroomt westelijk richting Zaltbommel. Ooit waren de Waal en Maas op dit punt met elkaar verbonden.

LEES VERDER
12-01-2020

Grazers en publiek

Relevantie : 1

Grote grazers vervullen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van een gevarieerd natuurlandschap.  De rondtrekkende kuddes hebben bovendien voor het publiek een toegevoegde waarde voor de natuurbeleving.

LEES VERDER
14-01-2020

Open dag Natuurbrug De Mortelen

Relevantie : 1

Eindelijk is het zover: de natuurbrug over het spoor tussen Boxtel en Eindhoven is klaar! Eenmalig mogen mensen boven op de natuurbrug een kijkje nemen, daarna is de brug het alleenrijk voor alle dieren van Het Groene Woud.

LEES VERDER
17-01-2020

Kijken naar aaseters kan weer live

Relevantie : 1

Dode dieren zijn onmisbaar in de natuur. Het is eten en gegeten worden. ARK Natuurontwikkeling, BuitenGewoon en Staatsbosbeheer geven je vanaf vandaag weer een uniek kijkje in deze oneindige cyclus van leven en dood.

LEES VERDER

Pagina's