U bent hier

zoekresultaten

3-12-2019

Studenten delen ervaringen in de Maashorst

Relevantie : 1

Twee enthousiaste studenten die stage lopen bij ARK en FREE Nature hebben de afgelopen weken twee excursies georganiseerd voor medestudenten in 'hun' natuurgebied De Maashorst. Jetske van den Berg en Bart Hendriks lieten zien wat de invloed van grote grazers is op de ontwikkeling van de natuur, e

LEES VERDER
5-12-2019

Natuurgebieden Kempen~Broek na 10 jaar verbonden

Relevantie : 1

ARK Natuurontwikkeling en Natuurmonumenten werken in GrensPark Kempen~Broek al tien jaar aan het verbinden van natuurgebieden. Vorige week is er een reuzestap gezet op weg naar robuustere natuur.

LEES VERDER
8-12-2019

Voortplanting als motor voor rijke natuur

Relevantie : 1

Grote planteneters zorgen met hun gegraas voor een afwisselend landschap waar allerlei planten- en diersoorten floreren.

LEES VERDER
9-12-2019

Lezing: terugkeer van de wolf in Nederland

Relevantie : 1

Wolven zijn sinds de nazomer van 2017 vrijwel continu in Nederland aanwezig. Hoewel het er maar weinig zijn, neemt hun aantal wel toe. Sinds de zomer van 2018 heeft de eerste wolf sinds eeuwen een vast territorium op de Veluwe.

LEES VERDER
12-12-2019

Grootschalig natuurherstel oplossing voor klimaat- en biodiversiteitscrisis

Relevantie : 1

Vandaag roepen 15 Europese rewilding organisaties de EU op om te kiezen voor een wilder Europa. Maak grootschalig natuurherstel (rewilding) onderdeel van de Green Deal en de Biodiversity Strategy van de EU.

LEES VERDER
13-12-2019

Maak kans op gratis entreetickets voor Diergaarde Blijdorp

Relevantie : 1

Verzamelaars van de muntencollectie Wildlife in Nederland maken kans op twee gratis entreetickets voor Diergaarde Blijdorp!

LEES VERDER
16-12-2019

ARK plant samen met Natuurbegraven Nederland 2,5 hectare bos

Relevantie : 1

ARK Natuurontwikkeling en Natuurbegraven Nederland hebben een overeenkomst gesloten voor de aanplant van 2,5 hectare bos in Nationaal Landschap Het Groene Woud. Natuurbegraven wil de uitbreidingen van haar natuurbegraafplaatsen compenseren met nieuw bos. ARK zal dit bos in 2020 planten.

LEES VERDER
17-12-2019

Grote ruil van natuurgronden in Limburg

Relevantie : 1

Staatsbosbeheer, Stichting het Limburgs Landschap, Natuurmonumenten, ARK Natuurontwikkeling en het Elisabeth Strouven Fonds gaan 365 hectare natuurgrond ruilen. Doel is om de natuurgebieden robuuster te maken en nog effectiever te beheren.

LEES VERDER
18-12-2019

Vierde wisentgebied in Nederland

Relevantie : 1

Dit voorjaar komen er wisenten op de Slikken van de Heen, een natuurgebied van Het Zeeuwse Landschap gelegen op het eiland St. Philipsland. Daarmee is dit het vierde natuurgebied in Nederland waar wisenten vrij rondlopen.

LEES VERDER
18-12-2019

Winterwandeling op eiland van Brienenoord

Relevantie : 1

In de kerstvakantie organiseren de gemeente Rotterdam en ARK een avontuurlijke winterse struintocht voor het hele gezin.

LEES VERDER

Pagina's