U bent hier

zoekresultaten

1-08-2019

Jaarverslag 2018

In 2018 heeft ARK Nederland weer wilder en rijker gemaakt. In ons nieuwe gratis online magazine is te lezen welke prachtige nieuwe natuurgebieden we afgelopen jaar hebben ontwikkeld.

LEES VERDER
4-08-2019

Maashorst topgebied biodiversiteit

Het Brabantse natuurgebied de Maashorst wordt steeds soortenrijker! Twee paar grauwe klauwieren, een broedpaar raven en de nodige nachtzwaluwen dit jaar tonen aan dat het goed gaat met dit grote natuurgebied van 3500 hectare, gelegen tussen Oss en Uden.

LEES VERDER
7-08-2019

Blog: Kennismaking met natuurbeheer in de praktijk

’s Ochtends vroeg om half 7 is het zo ver. Met het slaap nog in de ogen stap ik op de fiets om vervolgens de trein te pakken richting Wageningen.

LEES VERDER
9-08-2019

Pasgeboren wisentkalf op de Maashorst

Op vrijdag 9 augustus is een pasgeboren kalfje bij de wisentenkudde in natuurgebied de Maashorst gesignaleerd. Meestal worden wisentkalveren geboren in de periode van eind mei tot en met augustus. De geboorte in augustus is dus niet ongebruikelijk.

LEES VERDER
14-08-2019

RivierPark MaasVallei doet boekje open over grote grazers

Het grensoverschrijdende RivierPark MaasVallei , gelegen langs de Maas tussen Maastricht en Thorn, herbergt honderden konikpaarden en gallowayrunderen. Grazend en rondtrekkend zorgen deze  grote grazers voor afwisseling in de vegetatie en voor een rijke fauna.

LEES VERDER
16-08-2019

Wisentkoe Veluwe dood

Op vrijdag 16 augustus is een van de wisenten op de Veluwe geschoten en uit het wisentengebied verwijderd. De driejarige wisentkoe had al langere tijd een slechte gezondheid en werd daarom extra in de gaten gehouden. Behandeling door de dierenarts mocht echter niet baten. De wisent was niet alleen ernstig verzwakt, maar zonderde zich ook steeds vaker af van de wisentkudde. Toen bleek dat haar gezondheid verder verslechterde, ondanks behandeling door de dierenarts, is in overleg met alle projectpartners ervoor gekozen om onnodig lijden te voorkomen.

LEES VERDER
16-08-2019

Natuurontwikkeling brengt grauwe klauwieren naar Dalbissen

De grauwe klauwier heeft in 2019 met succes gebroed in het Geuldal bij Mechelen in Zuid-Limburg. Drie jonge vogels werden deze zomer in het nabije gehucht Dalbissen gezien. Waar ze precies zijn geboren, is niet bekend.

LEES VERDER
18-08-2019

Kuddewaakhonden beschermen schapen op de Sallandse Heuvelrug

Sinds januari 2018 loopt een twee jaar durende pilot met de inzet van kuddewaakhonden op de Sallandse Heuvelrug om schapen te beschermen tegen aanvallen door wolven, vossen of honden. Het doel is om in Nederland ervaring op te doen met de inzet van deze honden.

LEES VERDER
19-08-2019

Bronstige stier laat schoorsteen roken

Stierenkuilen bieden vestigingsplekken voor de zeldzame schoorsteenwesp Odynerus melanocephalus. Deze wesp gedijt in kruidenrijke natuurontwikkelingsgebieden maar wil er dan wel graag een stukje bodemwoeling bij.

LEES VERDER
20-08-2019

BLOG: Smaken verschillen, ook onder aaseters

Daar loop ik dan ’s ochtends vroeg op de Veluwe samen met een medestagiaire van ARK Natuurontwikkeling op zoek naar het reekadaver dat door een groep wilde zwijnen uit het zicht van de cameraval is getrokken. Het kadaver is nergens meer te bekennen.

LEES VERDER

Pagina's