U bent hier

zoekresultaten

3-07-2019

De Nassauhaven met natuurvriendelijke oever

De Nassauhaven verandert van een in onbruik geraakt havenbekken in een plek met drijvende woningen en een natuurvriendelijke oever. Op 3 juli is de oever klaar en worden de eerste meerpalen geslagen voor achttien Havenlofts.

LEES VERDER
3-07-2019

Stappenplan voor steurenvangst

Een nieuwe sticker laat zien wat je moet doen als je een steur vangt. Op de steurensticker staan enkele simpele stappen die door vissers kunnen worden gevolgd en waar de vangst kan worden gemeld.

LEES VERDER
3-07-2019

Meerjarenplan

In dit meerjarenplan maken wij allereerst de balans op en kijken wij vooruit naar de komende jaren (hoofdstuk 2).

LEES VERDER
3-07-2019

Ooijse Graaf

De Ooijse Graaf is een oude rivierarm van de Waal, gelegen tussen de Ooijpolder en de Millingerwaard bij Nijmegen. Hier stroomde vroeger de Waal, maar de rivier ligt inmiddels een kilometer verderop.

LEES VERDER
7-07-2019

Zwarte wouw duikt op voor wildcamera

De zwarte wouw komt de laatste jaren weer voor in Nederland. Sinds 2011 broedt deze roofvogel in de provincie Noord-Brabant en ook dit jaar is het een paartje gelukt een nest jongen groot te brengen. De kans om een zwarte wouw te spotten wordt dus steeds groter, maar nu is deze aaseter en jager o

LEES VERDER
8-07-2019

Koninginnenpage en ruim 100 plantensoorten in Kleine Willemswaard

Voor het eerst is er een lijst gemaakt van de planten in de Kleine Willemswaard te Tiel. Ruim 100 plantensoorten en als kers op de taart een Koninginnenpage! Het resultaat van een paar uur struinen.

LEES VERDER
9-07-2019

Otters in de Gelderse Poort

Na een succesvolle herintroductie van 31 otters in de Weerribben-Wieden tussen 2002 en 2008, heeft ook de eerste otter in 2014 het natuurgebied de Gelderse Poort bij Nijmegen ontdekt.

LEES VERDER
10-07-2019

Natuurtheater in het Leenderbos

In natuurgebied het Leenderbos bij Valkenswaard kunnen bezoekers zien welke dieren er allemaal profiteren van een kadaver in de natuur. Hiervoor is een wildkijkscherm gemaakt waar regelmatig aangereden dode dieren worden neergelegd zoals reeën.

LEES VERDER
11-07-2019

Ultieme plek voor veldles in Rotterdam!

Voor wie het eiland van Brienenoord bezoekt is het altijd weer een verrassing dat er midden in de drukke stenige stadsomgeving opeens zo’n wildernisgebiedje ligt. Op de overgang van land naar water ligt het rivierbosje nog altijd groen en weelderig in het water van de nieuwe Maas.

LEES VERDER
11-07-2019

Bijzondere ervaringen langs de Grensmaas

Spanning, avontuur, mooi! Hier kan geen pretpark aan tippen! Zomaar een greep uit de reacties van leerlingen van scholen uit Maastricht en omgeving en de gemeenten Stein en Sittard-Geleen die afgelopen schooljaar meegingen op veldles langs de Maas in Borgharen of Meers.

LEES VERDER

Pagina's