U bent hier

zoekresultaten

3-03-2019

Steuren op de kaart gezet

Relevantie : 1

Op steuren.ark.eu zijn meldingen van steuren in Nederland in kaart gebracht. De nieuwe online kaart toont zowel historische als recente waarnemingen.

LEES VERDER
4-03-2019

Nationale Postcode Loterij steunt ARK met 900.000 euro

Relevantie : 1

Al jaren ondersteunt de Nationale Postcode Loterij het werk van ARK Natuurontwikkeling. Daar zijn we ontzettend blij mee, want het stelt ons in staat meer wilde natuur in Nederland te realiseren.

LEES VERDER
4-03-2019

Grensoverschrijdend samenwerken

Relevantie : 1

Waar loop je tegenaan in een grensoverschrijdende samenwerking? Wat zijn de uitdagingen? Wat zijn de overeenkomst? En welke resultaten kun je samen boeken?

LEES VERDER
7-03-2019

Edelherten weer terug na stormschade

Relevantie : 1

Zeven edelherten hebben in de nacht van maandag op dinsdag 5 maart 2019 hun omheinde leefgebied in Het Groene Woud tijdelijk verlaten. Door storm en harde windvlagen zijn een aantal bomen op de omrastering van het edelhertengebied gevallen, waardoor er een opening in het hekwerk is ontstaan.

LEES VERDER
11-03-2019

Wolvenlezing in Assen

Relevantie : 1

In februari werd bekend gemaakt dat de wolf zich officieel heeft gevestigd in Nederland. De eerste wolvin heeft zich na 150 jaar afwezigheid officieel gevestigd op de Veluwe.

LEES VERDER
13-03-2019

Themadag Hondsbossche duinen

Relevantie : 1

Op dinsdag 9 april organiseert Delta Talent samen met het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) en Hogeschool van Amsterdam (HvA) een themamiddag naar de Hondsbossche duinen.

LEES VERDER
15-03-2019

Steurenvlag voor vangstmelding vissers

Relevantie : 1

Vissers die een zeldzame Europese steur vangen en die melden, mogen vanaf nu op hun boot, schip of kotter een steurenvlag voeren. De eerste vlag werd donderdag 13 maart uitgereikt aan de schipper van de Quo Vadis uit Colijnsplaat.

LEES VERDER
17-03-2019

Begrazingsgebied Zevenhuizerweg in Maashorst tijdelijk afgesloten

Relevantie : 1

UPDATE 21 maart 2019: Het begrazingsgebied Zevenhuizerweg is weer opengesteld. De verwijderde kudde betreft een volledige kudde taurossen met zeven dieren. Ze zijn nu allemaal ondergebracht op een opvanggebied bij Keent tussen Ravenstein en Grave aan de Maas.

LEES VERDER
19-03-2019

Ottersporen in Brabant ontdekt

Relevantie : 1

Op The High Tech Campus in Eindhoven zijn ottersporen gevonden. De sporen werden in februari ontdekt in een laagje sneeuw. Deskundigen hebben inmiddels bevestigd dat het daadwerkelijk om ottersporen gaat.

LEES VERDER
20-03-2019

Wisenten nemen afscheid van gestorven koe

Relevantie : 1

De oudste koe van de kudde wisenten in het Kraansvlak is eind 2018 doodgegaan. Het dier was recent gestorven toen ze werd gevonden door een boswachter van het wisentenproject van PWN en ARK Natuurontwikkeling. Het bood een bijzondere mogelijkheid om na te gaan wat er na haar dood gebeurt.

LEES VERDER

Pagina's