U bent hier

zoekresultaten

6-01-2019

Autolak aantrekkelijk voor paarden

Relevantie : 1

Het is een berucht verschijnsel dat steenmarters in hun nieuwsgierigheid alle hoeken en gaten onder de motorkap van auto’s verkennen en daarbij schade aan kabels kunnen veroorzaken. Dat auto’s een aantrekkingskracht op paarden hebben is minder bekend.

LEES VERDER
8-01-2019

Verslag veldlessen Leeuwense Waard 2018

Relevantie : 1

In 2018 vierden we het 25-jarig jubileum van veldlessen gegeven door ARK op verschillende locaties. Een van deze locaties is de Leeuwense Waard. Van de 20 scholen die voor deze locatie werden uitgenodigd, zijn 31 klassen mee op veldles geweest.

LEES VERDER
9-01-2019

Blog: Stage Dood doet Leven

Relevantie : 1

Maandag 17 december trok ik nog één keer de laarzen aan voor het laatste veldbezoek van mijn stage binnen Dood doet Leven. De afgelopen drie maanden ben ik bezig geweest met een cameraval-onderzoek naar gewervelde aaseters die profiteren van ree-kadavers.

LEES VERDER
10-01-2019

Symposium: Is Vlaanderen klaar voor zijn wilde jaren?

Relevantie : 1

Op het symposium ‘Is Vlaanderen klaar voor zijn wilde jaren?’ wordt uitgezocht hoe we in de toekomst kunnen samenleven met wilde dieren. In aanloop naar de Vlaamse verkiezingen wordt de balans opgemaakt van 10 jaar soortenbesluit, dé basis van het Vlaamse soortenbeleid.

LEES VERDER
14-01-2019

BLOG: Educatie

Relevantie : 1

“Mevrouw, we hebben botten gevonden!!” vertelde een leerling vol enthousiasme aan mij tijdens een veldles. Dat is het moment waarop ik besefte hoe gelukkig we zijn met al het moois om ons heen, als we de tijd nemen om ernaar te kijken.

LEES VERDER
16-01-2019

Haringvlietsluizen voor het eerst op een kier

Relevantie : 1

Vandaag staan de Haringvlietsluizen in de Haringvlietdam voor het eerst écht op een kier. Al in november had minister Cora van Nieuwenhuizen het zogeheten ‘Kierbesluit’ in werking gesteld, maar door de droogte en de lage stand van het rivierwater kon de dam nog niet open.

LEES VERDER
21-01-2019

Terrassen aan de Maas

Relevantie : 1

De Limburgse Terrassenmaas is een in geologisch en landschappelijk opzicht uniek gebied in Europa, ontstaan doordat de zich in het landschap insnijdende rivier haar loop steeds heeft verlegd en zo een prachtig terrassenlandschap achterliet.

LEES VERDER
24-01-2019

Wilde grazers kunnen Palmstraat nu oversteken

Relevantie : 1

De onthulling van het nieuwe bord bij de oversteekplaats voor grote grazers door Hans Vereijken, wethouder van de gemeente Landerd, stond symbool voor de belangrijke verbinding die gemaakt is tussen de begrazingsgebieden in De Maashorst.

LEES VERDER
24-01-2019

Veldlessen in de Maashorst

Relevantie : 1

Het laatste verslag van ARK over de veldlessen in de Maashorst is klaar.

LEES VERDER
28-01-2019

Wolvenlezing

Relevantie : 1

“Wolven in Nederland” streeft naar een conflictarm samenleven met wolven en is een samenwerking tussen diverse organisaties, waaronder het Wereld Natuur Fonds en ARK Natuurontwikkeling. Melanie Pekel, ARK Natuurontwikkeling, neemt je op een concrete en objectieve manier mee in het verhaal van de

LEES VERDER

Pagina's