U bent hier

zoekresultaten

1-11-2018

Herfstkalfje bij de wisenten op de Maashorst

Relevantie : 1

Afgelopen weekend werd door de beheerders een herfstkalfje ontdekt bij de kudde wisenten op de Maashorst. Helemaal onverwachts kwam het kalf niet, want het was de beheerders al opgevallen dat de wisentkoe erg fors en dus mogelijk dragend was. Maar gewoon is een kalf eind oktober allerminst.

LEES VERDER
2-11-2018

Ruim 35 jaar natuurlijke begrazing in Nederland

Relevantie : 1

Het is meer dan 35 jaar geleden dat de eerste grote grazers geïntroduceerd werden in de Nederlandse natuur. Grote grazers als konikpaarden en Schotse hooglanders zijn inmiddels een bekende verschijning geworden.

LEES VERDER
5-11-2018

BLOG: Terreingebruik wisenten Maashorst

Relevantie : 1

Als afronding van mijn masteropleiding Forest and Nature Conservation aan de Wageningen Universiteit heb ik stage gelopen op de Maashorst. Het doel van deze stage was om kennis te maken met het onderzoeks- en werkveld buiten de universiteit.

LEES VERDER
8-11-2018

Veldlessen Groene Woud feestelijk overgedragen

Relevantie : 1

Na drie jaar veldlessen in Het Groene Woud is het stokje door ARK Natuurontwikkeling en Brabants Landschap overgedragen aan vrijwilligers van SPPiLL (Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde). De veldlessen werden mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

LEES VERDER
11-11-2018

Kraansvlak biedt wisenten gevarieerd herfstmenu

Relevantie : 1

Sinds 2007 leven er wisenten in duingebied Kraansvlak, onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, in een project van PWN en ARK Natuurontwikkeling.

LEES VERDER
15-11-2018

Na 47 jaar weer haring in het Haringvliet

Relevantie : 1

Vanaf donderdag 15 november 2018 gaan de Haringvlietsluizen regelmatig op een kier. Daardoor herstelt na precies 47 jaar de verbinding van de grote Europese rivieren Rijn en Maas met de Noordzee.

LEES VERDER
16-11-2018

Geen nieuw thuis voor Limburgse bevers in Engeland

Relevantie : 1

Er mogen geen bevers vanuit Limburg naar het Verenigd Koninkrijk worden verhuisd. Dat hebben Britse autoriteiten besloten. Het besluit betekent een gemiste kans voor de Britse beverpopulatie én voor Limburgse bevers.

LEES VERDER
20-11-2018

BLOG: Dieren met zenders

Relevantie : 1

Ik loop stage bij ARK voor mijn masteropleiding Forest and Nature conservation aan de universiteit van Wageningen. Ik voer zenderonderzoek uit op de Maashorst en daar wil ik jullie graag iets over vertellen.

LEES VERDER
25-11-2018

Bijna 100 gewervelde aaseters vastgelegd in West-Europa

Relevantie : 1

Een completere natuur met ruimte voor dode grote dieren is waar Dood doet Leven naar streeft. De afgelopen jaren zijn er voorbeeldprojecten gestart en is onderzoek gedaan. Ook in de landen om ons heen.

LEES VERDER
28-11-2018

Succes proeflocaties reden voor opschaling schelpdierbankenherstel

Relevantie : 1

ARK Natuurontwikkeling en het Wereld Natuur Fonds werken samen met andere partijen sinds 2016 actief op de Noordzee aan het herstel van schelpdierbanken.

LEES VERDER