U bent hier

zoekresultaten

1-10-2018

Veel belangstelling voor Brakke Zaterdag

Relevantie : 1

Zo’n 1.500 bewoners van de Zuid-Hollandse eilanden namen de uitnodiging aan van de samenwerkende natuurorganisaties van het Droomfondsproject Haringvliet en bezochten afgelopen zaterdag Brakke Zaterdag. Het uitgebreide programma trok een divers publiek.

LEES VERDER
2-10-2018

Zeer zeldzame weidesprinkhaan in Gelderse Poort

Relevantie : 1

Op 28 september vonden Anne Krediet en Matty Berg een populatie van de weidesprinkhaan in de Klompenwaard in de Gelderse Poort. Dit is het eerste bewijs sinds 1947 dat deze soort zich in Nederland voortplant. Mogelijk zal de soort zich de komende jaren verder gaan uitbreiden in ons land.

LEES VERDER
2-10-2018

Oerfestival Maashorst

Relevantie : 1

Het wordt stoer, spannend, ruw en echt. Haal de OERmens in je naar boven op Oerfestival De Maashorst. Tijdens het festival barst De Maashorst van activiteiten vol natuur, cultuurhistorie, archeologie en food.

LEES VERDER
4-10-2018

Waar plant de grote weerschijnvlinder zich voort?

Relevantie : 1

De grote weerschijnvlinder was tot een jaar of vijftien geleden een zeldzame soort die alleen in oude loofbossen in het zuiden en oosten van ons land voorkwam. De laatste tijd breidt hij zich sterk uit.

LEES VERDER
11-10-2018

Herfstgloed van de Grensmaas op televisie bij ARTE

Relevantie : 1

Voor een nieuwe productie over wilde rivieren in Europa werd de Grensmaas eind september gefilmd door een ploeg van ARTE en ZDF uit Berlijn. Na een verkenning viel de keuze op de dynamische grindbanken van Meers. Met een drone werd het gebied in beeld gebracht.

LEES VERDER
14-10-2018

Van industrie naar natuurgebied

Relevantie : 1

In het GrensPark Kempen~Broek is iets bijzonders gebeurd. Industrie heeft er plaats gemaakt voor natuur. Het gebied vormt een belangrijke schakel in een langgerekt lint van natuurgebieden op de grens van Limburg, Brabant en Vlaanderen. 

LEES VERDER
15-10-2018

Nieuwe diersoorten gevonden bij de Brouwersdam

Relevantie : 1

Een sponspootkrab. Een groene mosdierslak. Een grofgeribde fuikhoorn, een soort die hier nog niet eerder is gezien! En zo ging de lijst nog even door.

LEES VERDER
18-10-2018

Volg de vis

Relevantie : 1

Provincie Noord-Holland organiseerde in samenwerking met ARK op woensdag 17 oktober het Groen Kapitaal Kenniscafé Klimaatadaptatie. Daarbij werd gekeken hoe vissen de waterrijke provincie Noord-Holland de weg kunnen wijzen op weg naar minder wateroverlast, droogte en hittestress.

LEES VERDER
23-10-2018

Veldlessen Maashorst gaan door

Relevantie : 1

Het veldlesproject “Op speurtocht in de Maashorst” is dinsdag 23 oktober officieel overgedragen door ARK Natuurontwikkeling aan Natuurcentrum de Maashorst. De basisschoolkinderen van groep 6/7 van de Albertusschool uit Loosbroek waren erbij.

LEES VERDER
25-10-2018

Nieuwe otter in rivierenland

Relevantie : 1

In natuurgebied de Gelderse Poort boven Nijmegen is woensdagavond 24 oktober een otterwijfje vrijgelaten. Het dier van ongeveer twee jaar is afkomstig uit Oostenrijk. In Gelderland wordt gewerkt aan de terugkeer van de otter langs de rivieren.

LEES VERDER

Pagina's