U bent hier

zoekresultaten

1-08-2018

Jong grut doet het goed in het groen

Relevantie : 1

In het Brabantse natuurgebied Het Groene Woud zijn dit jaar al 3 edelhertkalfjes geboren. Bijna anderhalf jaar na uitzet in De Scheeken bij Best, bestaat de groep uit 21 edelherten. De dieren doen het goed in het gebied en vervullen hun rol met verve.

LEES VERDER
2-08-2018

Kraansvlak draagt bij aan behoud wisent in Europa

Relevantie : 1

Dit jaar zijn vier wisentkalfjes geboren in duingebied Kraansvlak, onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De kudde bestaat nu uit 26 wisenten. In totaal zijn er in het wisentproject van PWN en ARK Natuurontwikkeling de afgelopen tien jaar 33 kalfjes geboren.

LEES VERDER
6-08-2018

BLOG: Profiterende aaseters

Relevantie : 1

Voor het laatste onderdeel van mijn Master opleiding Animal Sciences aan de Wageningen Universiteit was ik op zoek naar een stage waarbij het uitvoeren van ecologisch onderzoek centraal stond.

LEES VERDER
6-08-2018

Oesterbank in windmolenpark gezond

Relevantie : 1

De oesterbank die door Wereld Natuur Fonds, ARK Natuurontwikkeling en Gemini in mei werd geplaatst in windpark Gemini ontwikkelt zich goed. Dat blijkt uit de eerste monitoring van de oesters op 26 juli en inspectie van de oesters naderhand in het laboratorium van Wageningen Marine Research.

LEES VERDER
7-08-2018

Openbare verkoop natuur Maashorst

Relevantie : 1

In opdracht van en met subsidie van de provincie Noord-Brabant en de Maashorstgemeenten (Oss, Uden, Bernheze en Landerd), heeft ARK Natuurontwikkeling (ARK) landbouwpercelen gekocht in natuurgebied de Maashorst.

LEES VERDER
16-08-2018

Het Laatste Eiland

Relevantie : 1

Dit najaar gaan de Haringvlietsluizen op een kier en komt er weer een verbinding tussen de zee en rivier. Een nieuw begin voor het Haringvliet en de perfecte aanleiding om het gebied opnieuw te verkennen en onder de aandacht te brengen. Daarom is er op zaterdag 15 september Het Laatste Eiland.

LEES VERDER
16-08-2018

Pionierplanten profiteren van droogte langs rivieren

Relevantie : 1

Door de lage waterstanden in de grote rivieren vallen op veel plekken oevers droog. Droogvallende oevers van plassen vormen de ideale groeiplaats van veel bijzondere pionierplanten. De buien van afgelopen week zorgen ervoor dat deze nu weer massaal kiemen.

LEES VERDER
19-08-2018

Wisenten wennen aan recreanten

Relevantie : 1

De Universiteit Utrecht heeft in opdracht van ARK Natuurontwikkeling onderzoek gedaan naar de reacties van wisenten op verschillende soorten recreanten.

LEES VERDER
21-08-2018

BLOG: Zandbaden op de Maashorst

Relevantie : 1

Geweldig!!! Ik woon midden in het natuurgebied “De Maashorst” en heb de kans gekregen om mijn stage en afstudeerstage te doen bij ARK Natuurontwikkeling. Mijn stage-opdracht was om binnen De Maashorst de zandbaden te inventariseren.

LEES VERDER
21-08-2018

Boswachters zwemmen Haringvliet over voor vogels en vissen

Relevantie : 1

Vier boswachters zwommen vandaag drie kilometer het Haringvliet over. Zo vragen ze aandacht voor de miljoenen trekvissen en -vogels die afhankelijk zijn van deze deltanatuur. In september zet Nederland de Haringvlietsluizen op een kier.

LEES VERDER

Pagina's