U bent hier

zoekresultaten

4-01-2018

Hoogwater in Waal en Rijn

Relevantie : 1

Op dit moment stijgen de waterstanden in de grote rivieren. De oorzaak hiervan zijn regenzones die zorgen voor flinke hoeveelheden neerslag in met name Frankrijk en Duitsland. De Rijn bij Lobith staat vandaag al boven de 12,65 meter en zal de komende dagen stijgen tot boven de 14 meter.

LEES VERDER
4-01-2018

Verslag veldlessen Maashorst 2017

Relevantie : 1

Voor het derde jaar verzorgde ARK in samenwerking met Natuurcentrum De Maashorst veldlessen in de Maashorst. 392 basisscholieren deden mee met de vedlessen en werden begeleid door 105 volwassenen. Een verslag over de veldlessen in 2017 staat nu online.

LEES VERDER
5-01-2018

Hoogwater in de Maas

Relevantie : 1

Door het natte en stormachtige weer van de afgelopen dagen en weken is de waterafvoer van de Maas flink toegenomen. Een hogere waterafvoer betekent automatisch een hoger waterpeil, gevolgd door overstromingen in de uiterwaarden.

LEES VERDER
7-01-2018

Minimaal 14 zeldzame wilde katten in Nederland

Relevantie : 1

De Europese wilde kat ( Felis silvestris silvestris ) is in Nederland bezig aan een heuse comeback. Vanuit de Duitse Eifel en Belgische Ardennen vindt de wilde kat zijn weg terug naar het Limburgse Heuvelland.

LEES VERDER
15-01-2018

Natuurgrondenruil in Limburg - ARK draagt grond over

Relevantie : 1

Op 15 januari 2018 vond in Limburg een natuurgrondenruil plaats waarbij 564 hectare natuur van eigenaar wisselt.

LEES VERDER
19-01-2018

Storm zorgt voor dynamiek op de Maashorst

Relevantie : 1

De storm die op donderdag 18 januari over Nederland trok heeft op de Maashorst, net als op zoveel plekken in Nederland, zijn sporen achtergelaten. Een natuurlijk proces dat bij de natuur hoort en zo het dynamische boslandschap vormgeeft.

LEES VERDER
21-01-2018

Steuren vergelijken

Relevantie : 1

Niet veel mensen kennen de verschillen tussen de steuren die in de Nederlandse wateren rondzwemmen. Naast de inheemse Europese steur, kun je ook exotische, uitheemse soorten aantreffen. ARK tekenaar Jeroen Helmer maakte een speciale zoekkaart om de verschillen te kunnen vergelijken.

LEES VERDER
26-01-2018

Waterschap Limburg zoekt beverwachters!

Relevantie : 1

In het Lottums Schuitwater zijn al langere tijd bevers actief. Zij bouwen in korte tijd dammen die zorgen voor een hoger waterpeil in het gebied. Omwonenden en bedrijven ervaren hiervan overlast. Waterschap Limburg wil de bever graag de ruimte bieden in deze natuurparel.

LEES VERDER
26-01-2018

Ga dat zien: hoogwater in Rijn en Waal

Relevantie : 1

Voor de tweede keer dit jaar is het hoogwater in Rijn en Waal. De Rijn bij Lobith is vandaag boven de 13,70 meter gestegen en zal tot zondag doorstijgen tot ongeveer 14,40 meter. Dit soort waterstanden komen niet ieder jaar voor, maar vormen nog lang geen bedreiging voor onze veiligheid.

LEES VERDER
29-01-2018

Koester bevers als bondgenoot

Relevantie : 1

Van knuffeldier tot lastpak. Dat is de perceptie van het Waterschap Limburg dat spreekt over tonnen schade. Ook zouden we de volgende keer beter moeten nadenken alvorens we bevers uitzetten, aldus bestuurslid Har Frenken op L1.

LEES VERDER

Pagina's