U bent hier

zoekresultaten

12-12-2018

Informatieavond herstel natuurlijke waterberging Gulpdal

Relevantie : 1

Meestal is de Gulp een lieflijk beekje. Maar soms verandert het in een woest kolkende waterstroom. Naar verwachting zal zulk extreem weer door verandering van het klimaat vaker voorkomen. Dit probleem kan opgelost worden door een divers palet aan maatregelen in het hele stroomgebied van de Gulp.

LEES VERDER
13-12-2018

Wolvenlezing Oisterwijk

Relevantie : 1

Wolven zijn nu al anderhalf jaar vrijwel continu in Nederland aanwezig en hoewel het er maar weinig zijn, neemt hun aantal wel toe. Binnenkort is het zover en zal de eerste wolf sinds eeuwen een vast territorium hebben in Nederland.

LEES VERDER
13-12-2018

Wolvenlezing Ridderkerk

Relevantie : 1

De wolf is terug in Nederland. Hoe komt dat en wat betekent dat voor de natuur en voor u? Op deze vragen krijgt u antwoord tijdens deze lezing door Leo Linnartz (ARK Natuurontwikkeling en Wolven in Nederland).

Op dinsdag 5 maart vindt deze lezing plaats in bibliotheek Ridderkerk.

LEES VERDER
13-12-2018

Wolvenlezing Uden

Relevantie : 1

Donderdag 14 maart organiseert Vogelwacht Uden in samenwerking met IVN Uden een lezing over de Wolf door wolvenexpert Leo Linnartz en diersporendeskundige Annemarie van Diepenbeek, 

LEES VERDER
13-12-2018

Lezing Grote grazers

Relevantie : 1

Grote grazers hebben op allerlei manieren invloed op een gebied. Ze onderdrukken dominante plantensoorten waardoor veel andere soorten weer meer kans hebben. Ze dragen bij aan de verspreiding van zaden. Hun mest is een bron van voedsel voor allerlei insecten. En ga zo maar door.

LEES VERDER
13-12-2018

Gastcollege over wisenten en wolven

Relevantie : 1

Op 26 maart geeft Leo een gastcollege over wisenten en een over wolven. 

LEES VERDER
20-12-2018

Otter excursie in de Ooijpolder

Relevantie : 1

Op zondag 27 januari organiseren ARK Natuurontwikkeling en Naturschutzzentrum Kleve een otterexcursie in de Ooijpolder. Wil je meer leren over de levenswijze van dit mysterieuze roofdier dat leeft op de grens van land en water?

LEES VERDER