U bent hier

zoekresultaten

2-01-2018

Beverexcursie langs de Hemelbeek bij Elsloo

Relevantie : 1

De bever verovert Limburg en komt steeds vaker voor binnen én buiten onze natuurgebieden. Maar wat weten we eigenlijk allemaal van dit grootste knaagdier van Europa? Hoe ziet een beverdam en een beverburcht er uit? Hoe herken je sporen van een bever?

LEES VERDER
4-01-2018

Lezing over riviernatuur in Lingewaard

Relevantie : 1

Op 25 januari organiseren Stichting Lingewaard Natuurlijk en ARK Natuurontwikkeling speciaal voor bewoners van de gemeente Lingewaard een lezing over natuurontwikkeling langs de Waal.

LEES VERDER
23-01-2018

Lezing terugkeer grote grazers in Brabant

Relevantie : 1

ARKer Bram Houben geeft donderdag 1 februari 2018 een lezing over de terugkeer van grote grazers in Brabant. De lezing is in ontmoetingscentrum “de Haven” in Waalwijk op uitnodiging van IVN de Waerdman-de Langstraat.

LEES VERDER
25-01-2018

Discussieavond (her)introductie van planten en dieren

Relevantie : 1

In de media is er veel nieuws geweest over beheer van bevers in Limburg en over de voorgenomen bijplaatsing van otters in Limburg.

LEES VERDER
25-01-2018

Genootschapsdag - Lezing samenleven met bevers

Relevantie : 1

Op zaterdag 17 februari 2018 organiseert het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg de 21e editie van de Genootschapsdag.

LEES VERDER
31-01-2018

Wisentlezing- Netherlands Annual Ecology Meeting 2018

Relevantie : 1

Elk jaar organiseert het Netherlands Ecological Research Network een congres, the Netherlands Annual Ecology Meeting. Dit congres brengt mensen bijeen uit het werkveld van ecologie en evolutie. Tijdens deze dagen worden meer dan  125 presentaties gegeven.

LEES VERDER
13-02-2018

Inspiratiedag NLDelta Challenge

Relevantie : 1

Om Nationaal Park NLDelta sterker, bekender en zichtbaarder te maken organiseren de initiatiefnemers van NLDelta een wedstrijd voor studenten en pas afgestudeerden. Wie heeft het beste vernieuwende idee, ontwerp of plan om mensen NLDelta te laten beleven?

LEES VERDER
15-02-2018

Workshop uiterwaard- ontwikkeling

Relevantie : 1

Tien Duitse en Nederlandse partners hebben de handen ineen geslagen in de Groen Blauwe Rijn Alliantie. De partijen werken samen op het gebied van water en natuur in de Rijnvallei, tussen Arnhem en Wesel.

LEES VERDER
7-03-2018

Kansen voor riviernatuur bij Wijk bij Duurstede, de Gelderse Poort als inspiratie

Relevantie : 1

Op 12 maart organiseert Vereniging voor Natuur en Milieu Wijk bij Duurstede een lezing over de kansen voor riviernatuur. Langs de Lek bij Wijk bij Duurstede liggen namelijk kansen voor ontwikkeling van bijzondere riviernatuur.

LEES VERDER
7-03-2018

Werkschuurbijeenkomst ‘Grote grazers en publiek’

Relevantie : 1

Op woensdag 11 april vanaf 9:30 uur organiseert de VBNE samen met ARK Natuurontwikkeling een werkschuurbijeenkomst in Wageningen over grote grazers en publiek.

LEES VERDER

Pagina's