U bent hier

zoekresultaten

1-06-2018

Rollen omgedraaid tijdens veldlesjubileum op Eiland van Brienenoord

Relevantie : 1

Wat is er leuk en bijzonder aan de natuur bij mij in de buurt? Wat val er allemaal te ontdekken en te beleven in zo'n natuurgebied? Al 25 jaar komen basisscholieren daar achter tijdens de veldlessen die ARK Natuurontwikkeling organiseert.

LEES VERDER
2-06-2018

Aanleg oesterbank en riffen primeur voor Noordzee

Relevantie : 1

In de Noordzee, ten noorden van Schiermonnikoog, is op zo’n 20 meter diepte een uniek natuurherstelproject gestart. In het gebied de Borkumse Stenen is 6.000 kilo Noorse platte oesters geplaatst, onder meer op 3-D geprinte rifstructuren.

LEES VERDER
4-06-2018

Veldlesfeestje stuit op grootste waterkever van Nederland

Relevantie : 1

Afgelopen week stond in het teken van 25 jaar ARK veldlessen. Veldlessen worden altijd gekenmerkt door veel verrassingen. In de Leeuwense waard werd ter verhoging van de feestvreugde, een enorme waterkever gevonden.

LEES VERDER
5-06-2018

Ervaar zelf het getij van het Haringvliet

Relevantie : 1

Binnenkort kunnen mensen zelf ervaren wat er gebeurt als je met het stromende water van het Haringvliet het zand boetseert tot zandplaten en geulen.

LEES VERDER
6-06-2018

BLOG: Otter in beeld

Relevantie : 1

Het derde jaar van mijn studie breekt aan: een heel jaar gevuld met stages, in binnen- en buitenland. In het AD zie ik een artikel over een onderzoek naar wilde katten, een initiatief van ARK Natuurontwikkeling.

LEES VERDER
7-06-2018

Veldlessen in Limburg: Toen, nu en in de toekomst

Relevantie : 1

Op vrijdag 1 juni vierde ARK in Limburg feest ter ere van 25 jaar veldlessen in de nieuwe natuur.

LEES VERDER
10-06-2018

Met gratis zoekkaarten de natuur in

Relevantie : 1

Het beste uit een bezoek aan het natuurgebied om de hoek halen, eindelijk eens ontdekken welke diersporen je bent tegengekomen, of misschien wel gewoon zien wat je eigen achtertuin allemaal te bieden heeft? Handige hulpmiddelen daarvoor zijn de zoekkaarten van ARK Natuurontwikkeling.

LEES VERDER
11-06-2018

Excursie in RivierPark Maasvallei

Relevantie : 1

In Meers leest Moeder Maas voor uit eigen werk. Wie haar horen wil, en vooral ook zien, kan mee op excursie in Meers. Hier ben je getuige van een knap staaltje werk dat Moeder Maas heeft afgeleverd.

LEES VERDER
13-06-2018

Ga zelf op poep-onderzoek

Relevantie : 1

Het is Buitenspeeldag vandaag! Een uitgelezen kans om zelf op poep-onderzoek te gaan. Neem daarvoor de speciale zoekkaart van ARK-tekenaar Jeroen Helmer mee.

LEES VERDER
14-06-2018

Feestelijke opening Natuurspeelplaats Middelharnis

Relevantie : 1

Op 27 juni 2018 is om 14.00 uur de feestelijke opening van een avontuurlijke getijdenspeelplaats op het strandje naast het Havenhoofd van Middelharnis. Namens alle Droomfondspartners en gemeente Goeree-Overflakkee bent u van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

LEES VERDER

Pagina's