U bent hier

zoekresultaten

1-05-2018

Blog: Eetgedrag wisenten

Relevantie : 1

Hoi! Mijn naam is Mark Leenhouts ik ben derdejaars student toegepaste biologie aan de HAS hogeschool in den Bosch. Ik heb onderzoek gedaan naar het effect van eetgedrag van wisenten op houtige planten en daarbij gefocust op struweel. Ik ben altijd al heel erg geïnteresseerd geweest in ecologie.

LEES VERDER
1-05-2018

Informatieavond "Natuurlijk Haringvliet"

Relevantie : 1

Wellicht hebt u het al gehoord: in september 2018 gaan de Haringvlietsluizen regelmatig op een kier. Er komt weer een verbinding tussen de rivieren Rijn en Maas en de Noordzee. Vissen kunnen de Haringvlietdam dan weer passeren.

LEES VERDER
2-05-2018

Aanleg natuurspeelplaats in Middelharnis van start

Relevantie : 1

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het ontwerp van een natuurspeelplaats in Middelharnis. De vergunningen zijn nu rond en op 14 mei start de aanleg van deze getijdennatuurspeelplaats aan de oever van het Haringvliet. Het wordt een echte deltaplek om pret te hebben in de natuur!

LEES VERDER
3-05-2018

Trekvissen op de voet gevolgd

Relevantie : 1

Honderd jonge zalmen uit de Roer in Roermond worden de komende tijd op de voet gevolgd. Met behulp van zenders wordt gekeken welke routes de trekvissen nemen naar zee en waar ze tegenaan zwemmen op hun route.

LEES VERDER
9-05-2018

Terugblik: veldlessen de afgelopen 25 jaar

Relevantie : 1

Caroline van der Mark, ecoloog bij ARK, neemt je mee.

LEES VERDER
16-05-2018

Raaf lijkt terug in de Kennemerduinen

Relevantie : 1

De afgelopen weken zijn geregeld twee raven waargenomen bij een ‘kringloopkadaver’ in de Kennemerduinen ten westen van Haarlem. Daarmee lijkt het gebied een nieuwe vaste bewoner te hebben.

LEES VERDER
16-05-2018

Eerste oesters te water

Relevantie : 1

Het veldseizoen is weer begonnen! Gisteren zijn de eerste oesters voor het project ‘Schelpdierbanken in de Noordzee’ dit seizoen het water in gegaan in de Voordelta waar we samen met WNF aan werken. Deze keer ging het om 1500 kilo oesters bij de Bollen van de Ooster, vier kilometer uit de kust.

LEES VERDER
19-05-2018

Expeditie Haringvliet gaat weer varen

Relevantie : 1

Op zaterdag 2 juni gaat Expeditie Haringvliet weer van start! Na succesvolle expedities in 2016 en 2017 wordt, in opdracht van de omliggende gemeenten, ook in 2018 door de Waterbus gevaren naar het Haringvliet.

LEES VERDER
22-05-2018

Al 25 jaar met kinderen de natuur in

Relevantie : 1

In 25 jaar tijd zijn meer dan honderdduizend kinderen door veldlessen van ARK natuurontwikkeling vertrouwd geraakt met nieuwe natuur in hun achtertuin. Ze hebben met hun neus bovenop nieuwe ontwikkelingen gestaan.

LEES VERDER
23-05-2018

In de Gelderse Poort is de cirkel weer rond

Relevantie : 1

In natuurgebied de Gelderse Poort bij Nijmegen wordt een dood veulen opgenomen in de natuurlijke kringloop van leven en dood. Het jonge konikpaard is dood geboren en kan niet worden afgevoerd. Het kadaver blijft liggen zodat talloze aaseters zich er te goed aan kunnen doen.

LEES VERDER

Pagina's