U bent hier

zoekresultaten

5-03-2018

Bulgarije mogelijk het eerste Europese land met echt wilde paarden

Relevantie : 1

ARKer Frank Zanderink was afgelopen week in Sofia om de wildstatus voor paarden te bespreken met vertegenwoordigers van de Bulgaarse overheid. Hij sprak onder meer met onderminister Krasimir Zhivkov en Ivalina Vasileva, voorzitter van de Parlementaire commissie van Milieu en Water.

LEES VERDER
7-03-2018

Kansen voor riviernatuur bij Wijk bij Duurstede, de Gelderse Poort als inspiratie

Relevantie : 1

Op 12 maart organiseert Vereniging voor Natuur en Milieu Wijk bij Duurstede een lezing over de kansen voor riviernatuur. Langs de Lek bij Wijk bij Duurstede liggen namelijk kansen voor ontwikkeling van bijzondere riviernatuur.

LEES VERDER
7-03-2018

Werkschuurbijeenkomst ‘Grote grazers en publiek’

Relevantie : 1

Op woensdag 11 april vanaf 9:30 uur organiseert de VBNE samen met ARK Natuurontwikkeling een werkschuurbijeenkomst in Wageningen over grote grazers en publiek.

LEES VERDER
8-03-2018

Twee wisenten Maashorst verhuizen

Relevantie : 1

Twee wisenten uit de Maashorstkudde verhuizen binnenkort naar Spanje. Deze maand worden de dieren uit de kudde in de Maashorst gehaald en vervolgens gaan ze per vrachtwagen naar hun nieuwe leefgebied.

LEES VERDER
14-03-2018

Lezing Hotspots van onderwaterleven: Schelpdierbanken

Relevantie : 1

Komende zaterdag geeft Sanne Ploegaert (Stichting Anemoon en RAVON) tijdens de Nationale Anemoondag een lezing over Schelpdierbanken. Hij vertelt over het schelpdierbanken project van ARK & WNF en hoe duikers kunnen helpen met het monitoren van soorten voor dit project.

LEES VERDER
15-03-2018

Nieuwe expo met trekvissen in de hoofdrol

Relevantie : 1

In de tentoonstelling ‘Swim, Fish, Swim!’ in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam gaan de Haringvlietsluizen op een kier en krijgen trekvissen weer de ruimte.

LEES VERDER
18-03-2018

Grote grazers en de risico’s voor publiek

Relevantie : 1

De afgelopen tien jaar zijn vijftien ongevallen met publiek en grote grazers in Nederlandse natuurgebieden geregistreerd waarin een confrontatie heeft geleid tot een behandeling in het ziekenhuis. Vergeleken met het grote aantal bezoekers van begraasde gebieden wordt dat aantal gering genoemd.

LEES VERDER
21-03-2018

BLOG: Wat otters eten in de Gelderse Poort

Relevantie : 1

Ik was nog druk opzoek naar een stageplek toen ik via via hoorde dat er misschien een plek was bij ARK Natuurontwikkeling bij het otterproject. Dit leek mij meteen heel vet. Ook al moest ik wel bekennen dat mijn kennis over de otter een beetje was weggezakt.

LEES VERDER
22-03-2018

Op avontuur in de natuur van het Haringvliet

Relevantie : 1

In 2017 zijn 283 kinderen van basisscholen uit Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en de Hoekse Waard op avontuur geweest in de natuur van het Haringvliet.

LEES VERDER
22-03-2018

Otter-veldles Wahrsmannshof

Relevantie : 1

Onder leiding van Sebastian Wantia (van Naturschutzzentrum Kleve) gaf een veldles in het kader van de Groen Blauwe Rijn Alliantie. Dit is een programma om de samenwerking tussen Duitsland en Nederland te versterken. Caroline van der Mark (ARK) was mee en schreef er een verslagje over:

LEES VERDER

Pagina's