U bent hier

zoekresultaten

2-01-2018

Beverexcursie langs de Hemelbeek bij Elsloo

De bever verovert Limburg en komt steeds vaker voor binnen én buiten onze natuurgebieden. Maar wat weten we eigenlijk allemaal van dit grootste knaagdier van Europa? Hoe ziet een beverdam en een beverburcht er uit? Hoe herken je sporen van een bever?

LEES VERDER
4-01-2018

Hoogwater in Waal en Rijn

Op dit moment stijgen de waterstanden in de grote rivieren. De oorzaak hiervan zijn regenzones die zorgen voor flinke hoeveelheden neerslag in met name Frankrijk en Duitsland. De Rijn bij Lobith staat vandaag al boven de 12,65 meter en zal de komende dagen stijgen tot boven de 14 meter.

LEES VERDER
4-01-2018

Verslag veldlessen Maashorst 2017

Voor het derde jaar verzorgde ARK in samenwerking met Natuurcentrum De Maashorst veldlessen in de Maashorst. 392 basisscholieren deden mee met de vedlessen en werden begeleid door 105 volwassenen. Een verslag over de veldlessen in 2017 staat nu online.

LEES VERDER
4-01-2018

Lezing over riviernatuur in Lingewaard

Op 25 januari organiseren Stichting Lingewaard Natuurlijk en ARK Natuurontwikkeling speciaal voor bewoners van de gemeente Lingewaard een lezing over natuurontwikkeling langs de Waal.

LEES VERDER
5-01-2018

Hoogwater in de Maas

Door het natte en stormachtige weer van de afgelopen dagen en weken is de waterafvoer van de Maas flink toegenomen. Een hogere waterafvoer betekent automatisch een hoger waterpeil, gevolgd door overstromingen in de uiterwaarden.

LEES VERDER
7-01-2018

Minimaal 14 zeldzame wilde katten in Nederland

De Europese wilde kat ( Felis silvestris silvestris ) is in Nederland bezig aan een heuse comeback. Vanuit de Duitse Eifel en Belgische Ardennen vindt de wilde kat zijn weg terug naar het Limburgse Heuvelland.

LEES VERDER
15-01-2018

Natuurgrondenruil in Limburg - ARK draagt grond over

Op 15 januari 2018 vond in Limburg een natuurgrondenruil plaats waarbij 564 hectare natuur van eigenaar wisselt.

LEES VERDER
19-01-2018

Storm zorgt voor dynamiek op de Maashorst

De storm die op donderdag 18 januari over Nederland trok heeft op de Maashorst, net als op zoveel plekken in Nederland, zijn sporen achtergelaten. Een natuurlijk proces dat bij de natuur hoort en zo het dynamische boslandschap vormgeeft.

LEES VERDER
21-01-2018

Steuren vergelijken

Niet veel mensen kennen de verschillen tussen de steuren die in de Nederlandse wateren rondzwemmen. Naast de inheemse Europese steur, kun je ook exotische, uitheemse soorten aantreffen. ARK tekenaar Jeroen Helmer maakte een speciale zoekkaart om de verschillen te kunnen vergelijken.

LEES VERDER

Pagina's