U bent hier

zoekresultaten

1-07-2017

Leerlingen Bernardusschool beleven getij in Vijfsluizerhaven

Relevantie : 1

Op donderdag 22 juni hebben leerlingen van de Bernardusschool uit Schiedam genoten van getijdennatuur in de Vijfsluizerhaven. De kinderen en hun begeleiders ervaarden met het slik aan de laarzen, hoe eb en vloed tot middenin de stad rijke plekken boetseren voor waterdieren, vogels en planten.

LEES VERDER
5-07-2017

Open dag wisentgebied Maashorst

Relevantie : 1

Ondanks donkere luchten en veel regen kwamen zo'n 80 mensen op 1 juli naar het wisentwengebied in de Maashorst. Sommigen met kleine kinderen, anderen met grote fotocamera’s. Iedereen genoot van de aanblik van de kudde wisenten die rustig lag te herkauwen in het open veld.

LEES VERDER
6-07-2017

Nieuwe wisenten op de Veluwe

Relevantie : 1

Op 6 juli 2017 zijn twee wisenten uit Polen aangekomen in het wisentgebied op de Veluwe. De stier van 2 jaar en de koe van 1 jaar oud voegen zich bij de drie dieren die hier sinds vorig jaar leven.

LEES VERDER
7-07-2017

Edelhertkalfjes geboren in Het Groene Woud

Relevantie : 1

Voor het eerst zijn er kalfjes geboren bij de edelherten die dit voorjaar zijn uitgezet in De Scheeken tussen Best en Liempde. De geboorte van deze drie kalveren is een mooie aanvulling op de roedel die in de toekomst nog verder kan groeien.

LEES VERDER
7-07-2017

Gratis uitgave Ontdek het Haringvliet

Relevantie : 1

Rond het Haringvliet kun je de Nederlandse delta in al haar facetten beleven. In het Haringvliet monden de grote West-Europese rivieren Rijn en Maas uit in de Noordzee. Van oudsher een rijk en dynamisch natuurgebied. Gelegen op steenworp afstand van Rotterdam.

LEES VERDER
10-07-2017

Jos Rademakers nieuwe directeur ARK

Relevantie : 1

Vanaf 1 september 2017 wordt ecoloog Jos Rademakers de nieuwe directeur van ARK Natuurontwikkeling. Hij volgt daarmee Petra Souwerbren op, die vanaf 2012 de directievoering van ARK deed.

LEES VERDER
13-07-2017

Status Wild film in premiere

Relevantie : 1

Deze week is de promotiefilm Status Wild in première gegaan. De film illustreert het belang van een wildstatus voor de konikpaarden in de Oostelijke Rhodopen in Bulgarije.

LEES VERDER
20-07-2017

Secondanten spelen grote rol in konikkuddes

Relevantie : 1

In tal van natuurgebieden waar ARK actief is of was lopen vrijlevende paarden, zoals koniks en Exmoor pony’s. In deze gebieden is het boeiende sociale leven van deze ‘wilde paarden’ te bewonderen.

LEES VERDER
23-07-2017

Grauwe klauwier broedt in wisentgebied Maashorst

Relevantie : 1

Tot vreugde van beheerders, Maashorstrangers en vele vogel- en natuurliefhebbers heeft een paartje grauwe klauwieren jongen groot gebracht in het begrazingsgebied van de wisenten in het Brabantse natuurgebied de Maashorst.

LEES VERDER
24-07-2017

Remix Natuurbeelden en maak kans op 1000 euro

Relevantie : 1

Stichting Natuurbeelden roept makers op haar open collectie te remixen!

LEES VERDER

Pagina's