U bent hier

zoekresultaten

1-05-2017

Film De Levende Rivier in openluchtbioscoop Brienenoord

Relevantie : 1

Gratis én lekker buiten van de prachtige bioscoopfilm Levende Rivier genieten? Omringd door de riviernatuur die filmer Ruben Smit voor het witte doek vastlegde? Grijp een stoeltje, kleedje en wat lekkers uit de kast en kom op zondag 21 mei naar het Eiland van Brienenoord.

LEES VERDER
2-05-2017

Rapport edelherten Groene Woud

Relevantie : 1

Studente Madelon Tielemans bracht als afstudeerproject de nulsituatie van de vegetatie in het nieuwe edelhertengebied in Het Groene Woud in kaart. Begin maart bracht Brabants Landschap daar samen met ARK het edelhert terug in een omheind gebied.

LEES VERDER
3-05-2017

BLOG: Grote grazers en publiek

Relevantie : 1

Hallo allemaal, wij zullen ons even voorstellen. Wij zijn Annemiek en Lisa en doen een afstudeeropdracht voor ARK voor de opleiding HBO Diermanagement op Van Hall Larenstein in Leeuwarden.

LEES VERDER
3-05-2017

Er staat een paard in de Maas

Relevantie : 1

Op Koningsdag stond er urenlang een konikhengst midden in de Grensmaas bij Itteren (gemeente Maastricht). Omstanders maakten zich zorgen en schakelden de brandweer in om de hengst te redden. De brandweer kwam met boot en al en wist de hengst naar de Vlaamse oever te jagen.

LEES VERDER
10-05-2017

Blog: Groene opleidingen en procesnatuur

Relevantie : 1

Hallo, even voorstellen! Ik ben Daan Bolle en heb de afgelopen 4 maanden bij ARK stage gelopen. In die tijd heb ik me bezig gehouden met onderzoeken hoe verschillende groene opleidingen procesnatuur en natuurlijke begrazing behandelen in hun lesprogramma.

LEES VERDER
11-05-2017

Drie wisentkalfjes op de Maashorst

Relevantie : 1

Afgelopen week meldden we dat op Bevrijdingsdag het eerste wisentkalfje geboren was in de wisentkudde in de Maashorst. Nu kunnen we melden dat er drie kalfjes in de kudde rondlopen. De laatste twee werden geboren op 8 en 10 mei 2016. De kudde bestaat nu uit 13 dieren.

LEES VERDER
12-05-2017

De sleutelrol van paard en rund

Relevantie : 1

Een veulen ligt tevreden soezend in de zon aan de voeten van haar moeder. Een éénjarig hengstje komt wat te dicht in de buurt naar de zin van de merrie en krijgt een corrigerende beet. Even later is de rust weergekeerd en graast de kudde weer verder.

LEES VERDER
14-05-2017

Boomkikker ontdekt nieuw natuurgebied in Kempen~Broek

Relevantie : 1

Op 9 mei werd door vrijwilliger Johan Leurs, bezig met een broedvogelinventarisatie, voor het eerst een boomkikker in het natuurgebied Siëndonk in het Kempen~Broek gehoord.

LEES VERDER
17-05-2017

De meerwaarde van kleiwinning

Relevantie : 1

Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven ontving op 16 mei het eerste exemplaar van het onderzoeksrapport ‘De meerwaarde van kleiwinning langs de Grote Rivieren’, een onderzoek naar duurzame kleiwinning voor gebakken bouwmaterialen.

LEES VERDER
17-05-2017

Wilde kat wint het van de huiskat in Zuid-Limburg

Relevantie : 1

De wilde kat rukt op vanuit het zuiden. Uit onderzoek in opdracht van ARK Natuurontwikkeling in 2014-2015 met gezenderde wilde katten en cameravallen is nu duidelijk dat de wilde kat zich definitief thuisvoelt in het Vijlenerbos bij Vaals.

LEES VERDER

Pagina's