U bent hier

zoekresultaten

3-03-2017

'Hendrik Brands' vangt zeldzame steur

Relevantie : 1

Beroepsvissers van de LT 162 ‘Hendrik Brands’ hebben op 16 februari op de Noordzee een Europese steur gevangen. De vissers hebben de vangst gemeld bij Visserijnieuws en Ecomare, waarna het is doorgegeven aan Sportvisserij Nederland, WNF en ARK Natuurontwikkeling.

LEES VERDER
5-03-2017

De steur: boegbeeld van trekvissen

Relevantie : 1

Vroeger kwam de Europese Atlantische steur algemeen voor in alle grote rivieren van West-Europa, maar hij stierf bijna overal uit door watervervuiling, overbevissing, dammen en riviercorrecties. Inmiddels is de waterkwaliteit verbeterd, maar de steur is zeer kritisch.

LEES VERDER
6-03-2017

Edelhert is terug in Brabant

Relevantie : 1

Gedeputeerde Johan van den Hout van de provincie Noord-Brabant en Jan Baan, directeur Brabants Landschap, hebben op 6 maart 13 edelherten losgelaten in Het Groene Woud tussen Tilburg, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. Na meer dan anderhalve eeuw afwezigheid is het edelhert terug in Brabant!

LEES VERDER
7-03-2017

Keuze voor Getijdenpark Eiland van Brienenoord gemaakt

Relevantie : 1

‘Alle seinen staan op groen om getijdenpark Eiland van Brienenoord te realiseren’. Zo maakten de vier initiatiefnemers Wereld Natuur Fonds, Rijkswaterstaat, de gemeente Rotterdam en ARK Natuurontwikkeling bekend.

LEES VERDER
10-03-2017

Bewoners zetten zich in voor natuur en landschap Kempen~Broek

Relevantie : 1

Op 18 maart planten bewoners van de omgeving van de Lochtstraat (Stramproyer heide) houtwallen, bomen en struikengroepen op Lieëg Hei, onderdeel van de Stramproyer Heide.

LEES VERDER
13-03-2017

BLOG: Geboorte

Relevantie : 1

Natuurliefhebbers lopen wekelijks door het GrensPark Kempen~Broek bij Weert. In een serie weblogs vertellen ze wat ze allemaal tegenkomen en meemaken.

LEES VERDER
15-03-2017

De lente op de Maashorst is begonnen.

Relevantie : 1

De lente op de Maashorst is begonnen. Wie er nu wandelt of fietst wordt getrakteerd op een gratis concert van vinken, boomklever, zang- en grote lijster. Vanuit het bos klinkt de roep van zwarte en groene spechten.

LEES VERDER
16-03-2017

Op zoek naar de koning van het woud

Relevantie : 1

Op zaterdag 1 april gaan de excursies naar het leefgebied van de edelherten in Het Groene Woud van start. Die middag wordt de terugkeer van het edelhert in Brabant gevierd met vier gratis excursies.

LEES VERDER
17-03-2017

Snoekbaars uitgezet aan buitenzijde Haringvlietdam

Relevantie : 1

De komende weken worden aan de buitenzijde van de Haringvlietdam zeventig gemerkte snoekbaarzen vrijgelaten door medewerkers van VisAdvies.

LEES VERDER
17-03-2017

Extra excursies naar edelherten Groene Woud

Relevantie : 1

Vanwege de grote belangstelling organiseren ARK en Brabants Landschap extra excursies naar de edelherten in Het Groene Woud. Op 1 april gaan de rondleidingen van start met een aantal gratis excursies om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Op 9 en 23 april zijn er ook excursies om 8.00 uur.

LEES VERDER

Pagina's