U bent hier

zoekresultaten

1-11-2017

Internationale cursus educatie

Relevantie : 1

In samenwerking met Rewilding Europe organiseerde ARK van 23 oktober tot 26 oktober een vierdaagse internationale educatiecursus in Roemenië. De deelnemers waren vertegenwoordigers van Rewilding Europe gebieden en European Rewilding Network projecten.

LEES VERDER
3-11-2017

Landbouwpercelen Maashorst worden natuur, begrazing uitgebreid

Relevantie : 1

ARK Natuurontwikkeling gaat op verschillende plekken in natuurgebied de Maashorst voormalige landbouwpercelen omvormen naar natuur en tegelijkertijd de begrazing met Exmoorpony’s en taurossen uitbreiden in de kern.

LEES VERDER
3-11-2017

Nieuwe uitkijktoren bij Landtong Rozenburg

Relevantie : 1

Havenbedrijf Rotterdam opent op 10 november uitkijktoren Paal 83 op de Rozenburgse Landtong langs het Calandkanaal.

LEES VERDER
6-11-2017

Geslaagde ontwerpsessie getijdenspeelplaats

Relevantie : 1

Woensdag 1 november vond in Middelharnis, pal naast het recreatiestrandje aan het Haringvliet, een ontwerpsessie plaats voor de toekomstige getijdenspeelplaats op die plek.

LEES VERDER
6-11-2017

Blog: Het foerageergedrag van de wisent, tauros en Exmoor pony

Relevantie : 1

Hallo allemaal, mijn naam is Tracey en ik kom uit Gorinchem. Ik doe de opleiding Eco en Wildlife op het Helicon in Geldermalsen en zit in het laatste jaar. Graag wilde ik een keer stage lopen bij ARK Natuurontwikkeling.

LEES VERDER
9-11-2017

Eerste Brabantse bronst trekt veel bezoekers

Relevantie : 1

Honderden mensen hebben de afgelopen weken genoten van de eerste edelhertenbronst in Brabant. Vooral voor de bronstexcursies die Brabants Landschap en ARK Natuurontwikkeling organiseerden was veel animo.

LEES VERDER
14-11-2017

Aantal Maashorstrangers groeit

Relevantie : 1

De Stichting Natuurorganisaties De Maashorst heeft dit jaar vijftien nieuwe Maashorstrangers geworven. Zij zijn de afgelopen maanden opgeleid door ARK Natuurontwikkeling, de organisatie die de natuurontwikkeling in het hart van de Maashorst voor haar rekening neemt.

LEES VERDER
14-11-2017

Ruimte voor Levende Rivieren

Relevantie : 1

Vijfentwintig jaar geleden zag de visie Levende Rivieren van Wereld Natuur Fonds het licht. Levende Rivieren was een visie op de toekomst van het rivierengebied. De afgelopen vijfentwintig jaar heeft dat veel opgeleverd voor natuur en landschap langs onze rivieren. Een indrukwekkende oogst aan nieuwe natuurgebieden en slimme coalities met bijvoorbeeld hoogwaterveiligheid en delfstoffenwinning. Circa 15.000 hectare nieuwe natuur heeft deze visie mede opgeleverd.

LEES VERDER
15-11-2017

Groen Blauwe Rijn Alliantie van start

Relevantie : 1

Woensdag 15 november ging de Groen Blauwe Rijn Alliantie succesvol van start. In de Duits-Nederlandse grensregio is dit Europese programma ontwikkeld om de samenwerking tussen Duitsland en Nederland te versterken.

LEES VERDER
16-11-2017

Dode bomen zijn kraamkamers onder water

Relevantie : 1

Uit onderzoek van Rijkswaterstaat blijkt dat de aanwezigheid van rivierhout succesvol is. Het zijn kraamkamers in de grote rivieren en zorgen verbetering van de waterkwaliteit. Samen met Rijkswaterstaat werkt ARK Natuurontwikkeling aan plaatsing van rivierhout in de Spiegelwaal in Nijmegen.

LEES VERDER

Pagina's