U bent hier

zoekresultaten

1-09-2017

Aantal otters nauwelijks gegroeid

Relevantie : 1

Het aantal otters in Nederland is het afgelopen jaar nauwelijks toegenomen en stabiliseert zich rond naar schatting 200 dieren, dat meldt Wageningen Environmental Research (Alterra) vandaag.

LEES VERDER
1-09-2017

Buitenexpositie ‘Wandel door 10 jaar wisenten’

Relevantie : 1

Sinds 1 september kan iedereen genieten van een dag uit het leven van de wisentkudde in het Kraansvlak. Boswachter en natuurfotograaf Ruud Maaskant koos zijn 20 mooiste foto’s om te laten zien wat de kudde zoal doet in het dagelijks leven.

LEES VERDER
1-09-2017

Wild van Vlinders! Herstelplan voor dagvlinders

Relevantie : 1

Op vrijdag 1 september hebben Johan van den Hout, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant en Jan Baan, directeur van Brabants Landschap ‘Wild van Vlinders’ ontvangen, een herstelplan voor dagvlinders in Zuidoost-Nederland.

LEES VERDER
2-09-2017

Circle of Life: Herstel van Europese aaseters

Relevantie : 1

In het project ‘Dood doet Leven’ trekken diverse (natuur)organisaties in Nederland samen op om dode dieren, klein én groot, weer een plek te geven in onze natuur. Rewilding Europe en ARK Natuurontwikkeling werken nu ook over de landsgrenzen heen aan het herstel van Europese aaseters.

LEES VERDER
3-09-2017

9 september Open Grensmaasdag

Relevantie : 1

Consortium Grensmaas en Rijkswaterstaat Maaswerken organiseren zaterdag 9 september in samenwerking met de gemeenten Sittard-Geleen en Echt-Susteren, de natuurorganisaties, en tal van lokale verenigingen de Open Grensmaasdag.

LEES VERDER
8-09-2017

Wisent op de Veluwe op TV

Relevantie : 1

Zaterdag 9 september waren de wisenten op de Veluwe te zien op televisie en de uitzending staat nu online! Harm Edens, presentator van het natuurprogramma BuitenGewoon, gaat met ARKer Yvonne Kemp op zoek naar de wisenten.

LEES VERDER
12-09-2017

Drukte bij Open Grensmaasdag

Relevantie : 1


Zaterdag 9 september hebben zo'n 6.000 nieuwsgierigen de open dag van de Grensmaas bij Trierveld/Koeweide (Grevenbicht) bezocht. Buien en zon wisselden elkaar de hele dag af, maar de constante bezoekerstroom trok zich van de weergoden helemaal niks aan.

LEES VERDER
12-09-2017

Van herintroductie tot beverbeheer

Relevantie : 1

De terugkeer van de bever in Limburg is een groot succes. Al heeft uitbreiding ook een keerzijde: op sommige plekken zijn bevers niet gewenst. Dat vraagt om een aanpassing in onze omgang met de Limburgse bever.

LEES VERDER
12-09-2017

Jos Rademakers

Relevantie : 1

LEES VERDER
13-09-2017

De Maashorst, het 'oergebied' in Brabant

Relevantie : 1

De Maashorst is gestart met de promotie van De Maashorst als hét oergebied in Brabant. Met de wilde natuur met onder andere wisenten, taurossen en Exmoor pony’s, unieke wijstgronden en bijzondere cultuurhistorie wordt de Maashorst op de kaart gezet en iedereen uitgenodigd om dat te beleven.

LEES VERDER

Pagina's