U bent hier

zoekresultaten

2-08-2017

Wisenten doen het goed op de Maashorst

Relevantie : 1

In de kudde wisenten op de Maashorst zijn dit jaar vijf kalfjes geboren. De wisentkalfjes groeien en bloeien en trekken veel bekijks. Binnenkort start de bronst, de tijd dat de kudde opnieuw gaat werken aan nageslacht. 

LEES VERDER
4-08-2017

De Maashorst kleurt paars en blauw en geel

Relevantie : 1

Langzaam begint de heide in de Maashorst te bloeien. De heidevelden kleuren paars, maar grote delen van de Maashorst zijn niet paars, die kleuren geel of zelfs blauw van de bloemen. Die overvloed aan bloemen trekt ook grote aantallen insecten.

LEES VERDER
7-08-2017

Aangereden otter Ooijpolder - domper na feestvreugde

Relevantie : 1

Op 23 juli 2017 werd een jonge otter samen met zijn moeder vastgelegd door een wildcamera in de Ooijpolder nadat otters meer dan 50 jaar in de Gelderse Poort afwezig zijn​ geweest. De feestvreugde onder otterliefhebbers was dan ook groot,

LEES VERDER
16-08-2017

Nieuwe alliantie versterkt de Rijn als ecologische verbindingszone

Relevantie : 1

Tien Duitse en Nederlandse partners gaan samenwerken op het gebied van water en natuur in de Rijnvallei, tussen Nijmegen en Düsseldorf.

LEES VERDER
20-08-2017

Boomkrekels weer te horen

Relevantie : 1

Langs Rijn en Waal, en dan met name in de Gelderse Poort, zijn weer boomkrekels te horen. Wie ze hoort waant zich op een Zuid-Franse camping of op het terras van een Italiaans hotel. De boomkrekel is een relatieve nieuwkomer in Nederland die tot nu bijna alleen langs de rivieren leeft.

LEES VERDER
21-08-2017

Wisentpad weer open

Relevantie : 1

Op vrijdag 1 september gaat het Wisentenpad in het westelijk deel van het Kraansvlak weer open. De wisentkudde is vaak vanaf dit pad te zien, omdat de wisenten zich graag in het open duin ophouden. De wisent hoort tot de Big Five van Europa.

LEES VERDER
22-08-2017

Uitgespoelde snoekbaars kan nu moeilijk terug naar Haringvliet

Relevantie : 1

Uitgespoelde snoekbaarzen hebben bij het huidige beheer van de Haringvlietsluizen beperkt kans om terug te keren naar het Haringvliet.

LEES VERDER
23-08-2017

Klompenwaard op televisie

Relevantie : 1

Zaterdag 26 augustus was de Gelderse Poort te zien bij het natuurprogramma BuitenGewoon van Omroep Gelderland. Presentator Harm Edens ging op pad in de Klompenwaard in het hart van de Gelderse Poort op het splitsingspunt van Rijn en Waal.

LEES VERDER
24-08-2017

Eerste Brabantse bronst in anderhalve eeuw

Relevantie : 1

Vanaf half september organiseren Brabants Landschap en ARK bronstexcursies naar de edelherten in Het Groene Woud. Deze koningen van het woud worden de komende weken bronstig en dat laten ze blijken.

LEES VERDER
24-08-2017

Rupsen wolfsmelkpijlstaart in de Gelderse Poort

Relevantie : 1

Rupsen van de zeer zeldzame wolfsmelkpijlstaart zijn gevonden in de Millingerwaard in het hart van de Gelderse Poort. Dit gebied is sowieso een van de betere plekken in Nederland om deze zeldzame nachtvlinder te zien, maar het is al zo’n 20 jaar geleden dat er rupsen werden gevonden.

LEES VERDER

Pagina's