U bent hier

zoekresultaten

1-06-2017

Haringvliet Expeditie weer van start

Relevantie : 1

Zaterdag 3 juni gaat de Haringvliet Expeditie weer van start! Na een succesvolle pilot in 2016 wordt, in opdracht van het Droomfondsproject Haringvliet, ook in 2017 door Waterbus gevaren naar het Haringvliet.

LEES VERDER
2-06-2017

Jaaroverzicht Maashorst 2016

Relevantie : 1

Vandaag is het jaarverslag van onze activiteiten in De Maashorst verschenen. In het voorjaar van 2016 arriveerden de grote grazers. In maart werden de eerste wisenten losgelaten.

LEES VERDER
6-06-2017

VLOGs: Status Wild

Relevantie : 1

Via videoblogs is te volgen hoe er gewerkt wordt aan de terugkeer van wilde paarden in Bulgarije. Niet alleen een terugkeer in het wild, maar ook met de status van een wild dier.

LEES VERDER
7-06-2017

Natuuravontuur Haringvliet weer begonnen

Relevantie : 1

In mei, juni, september en oktober is het weer zover: schoolkinderen van Voorne Putten, de Hoeksche waard en Goeree-Overflakkee kunnen op avontuur in de natuur van het Haringvliet.

LEES VERDER
7-06-2017

Beschuit met muisjes: vijf wisentkalfjes op de Maashorst!

Relevantie : 1

In het Pinksterweekeinde zijn nog twee wisentkalfjes geboren op de Maashorst. Dat meldt ARK Natuurontwikkeling. Begin mei waren al drie wisentkalfjes geboren in het wengebied. Met de volwassen dieren erbij grazen er nu vijftien wisenten in het gebied.

LEES VERDER
11-06-2017

Wisenten babyboom

Relevantie : 1

De afgelopen weken zijn maar liefst zeven wisentkalfjes geboren in de Nederlandse natuur. De geboorte van wisenten op de Maashorst, de Veluwe en in het Kraansvlak draagt bij aan de instandhouding van deze bedreigde diersoort.

LEES VERDER
14-06-2017

BLOG: Veldwerklessen met ARK

Relevantie : 1

Mijn naam is Kevin Jongen en ik ben derdejaars student aan de opleiding leraar biologie. Ik volg mijn studie aan de HAN in Nijmegen. Ik ben een grote fan van de natuur, veldwerken en ecologie. Door deze interesses kreeg ik van mijn docente de tip om eens te kijken naar ARK.

LEES VERDER
15-06-2017

Haringvliet als toegangspoort

Relevantie : 1

Wil jij aan de wieg staan van een ecologisch en economisch bruisende toegangspoort van Europa? Grijp dan je kans, want ook in 2017 organiseert Delta Talent in samenwerking met de partners van het Droomfondsproject Haringvliet een Themadag voor studenten, en wel op 19 september.

LEES VERDER
16-06-2017

BLOG: Het (graas)gedrag van wisenten

Relevantie : 1

Een onderzoek naar het (graas)gedrag van wisenten, ofwel de Europese bizon. Vanaf het allereerste moment was ik enthousiast.

LEES VERDER

Pagina's