U bent hier

zoekresultaten

1-04-2017

Natuurorganisaties, ondernemers en streek vieren komst edelhert Brabant

Relevantie : 1

De terugkeer van het edelhert in Het Groene Woud is zaterdag 1 april gevierd bij De Vleut in Best.

LEES VERDER
2-04-2017

Eikvaren neemt toe in ooibossen

Relevantie : 1

Langs de grote rivieren in Nederland strekten zich van oorsprong eindeloze bossen uit. Voor het gebruik van de vruchtbare rivieroevers als landbouwgrond werden deze bossen gekapt.

LEES VERDER
3-04-2017

Natuuravonturen in onverwachte wildernis Rotterdam

Relevantie : 1

Wist je dat er een schateiland ligt in Rotterdam? Nee, dat is geen grap, kom het zelf maar ontdekken! Middenin de drukke vaarroute van de Nieuwe Maas en pal onder de Van Brienenoordbrug ligt dat eiland. Je kunt er goed merken dat de rivier in open verbinding staat met de zee.

LEES VERDER
4-04-2017

Zeldzame broedvogels in Kempen~Broek

Relevantie : 1

Het herstellen van de natte natuur in GrensPark Kempen~Broek heeft geleid tot de terugkeer van bijzondere broedvogels. Zo zijn op de Raamweiden territoria van zeldzame broedvogels vastgesteld zoals rietzanger en zomertaling.

LEES VERDER
7-04-2017

Nieuwe wants voor Nederland bij Haringvliet

Relevantie : 1

Tijdens de 1000-soortendag die in september 2016 werd georganiseerd langs het Haringvliet is een nieuwe soort voor Nederland gevonden. Het gaat om de graafwants Ochetostethus nanus.

LEES VERDER
7-04-2017

Gidsen natuureducatie Haringvliet gezocht

Relevantie : 1

Lijkt het je leuk om met een schoolklas op natuurexpeditie langs het Haringvliet te gaan?  En een vonkje voor de bijzondere deltanatuur van de eilanden over te brengen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

LEES VERDER
7-04-2017

Schatzoeken in het Drielandenpark rond Vaals en Gulpen-Wittem

Relevantie : 1

Geocachers weten in toenemende mate het Drielandenpark rond Vaals en Gulpen-Wittem te vinden. Reden: de geocaches die hier op initiatief van ARK Natuurontwikkeling zijn ontwikkeld.

LEES VERDER
7-04-2017

Otterwijfje bijgeplaatst in Gelderse Poort

Relevantie : 1

In natuurgebied de Gelderse Poort is bij Zevenaar een vrouwelijke otter bijgeplaatst om de genetische basis van de landelijke otterpopulatie te versterken. Het ottervrouwtje is afkomstig uit een natuurpark in Oostenrijk.

LEES VERDER
10-04-2017

Zoektocht naar explosieven in de Vuilbemden

Relevantie : 1

In opdracht van ARK Natuurontwikkeling start Explosieven Opsporing Nederland in de week van 10 april 2017 met een explosievenonderzoek in de Vuilbemden in Roermond.

LEES VERDER
11-04-2017

Maashorst 17 april op TV

Relevantie : 1

Op 17 april is de Maashorst te zien bij het programma Natuurrijk van omroep Brabant. Presentatrice Maud Hawinkels gaat op bezoek in het gebied en uiteraard op zoek naar de wisenten.

LEES VERDER

Pagina's