U bent hier

zoekresultaten

2-02-2017

Vogels Haringvliet snakken naar ‘de Kier’

Relevantie : 1

Het afsluiten van het Haringvliet in 1970 was een dreun voor de kustbroedvogels van het Haringvliet. Het onlangs verschenen rapport ‘Vogels van het Haringvliet.

LEES VERDER
8-02-2017

Postcode Loterij schenkt recordbedrag van 341 miljoen euro aan goede doelen

Relevantie : 1

Op 6 februari vond het jaarlijkse Goed Geld Gala plaats van de Nationale Postcode Loterij. Tijdens deze bijeenkomst ontving ARK een bedrag. Ook andere organisaties ontvingen een bijdrage.

LEES VERDER
11-02-2017

Maashorst blijft toegankelijk en wisenten blijven

Relevantie : 1

Het Bestuurlijk Regieteam van de Maashorst,  bestaande uit de wethouders van de vier gemeenten (Oss, Landerd, Uden en Bernheze) en hoofd Staatsbosbeheer, heeft besloten dat de Maashorst, zoals eerder afgesproken, toegankelijk blijft en dat de proef met de wisenten met 14 maanden verlengd wordt.

LEES VERDER
16-02-2017

Compromis over grazers in zuiden van Weert

Relevantie : 1

De klankbordgroep met bewoners uit Altweerterheide en Stramproy en de beheerders ARK Natuurontwikkeling en Natuurmonumenten bereikten op 31 januari 2017 een compromisvoorstel over de inzet van grazers in de natuurgebieden in het zuiden van Weert.

LEES VERDER
17-02-2017

Grote grazers Maashorst niet voeren

Relevantie : 1

In de afgelopen vorstperiode heeft kuddebeheerder FREE Nature diverse meldingen ontvangen over het voeren van grote grazers op de Maashorst.  Bijvoeren is onnodig en zelfs gevaarlijk voor de dieren.

LEES VERDER
17-02-2017

Natuuravonturen op het Eiland van Brienenoord

Relevantie : 1

Wist je dat er een schateiland ligt in Rotterdam? Nee, dat is geen grap, kom het zelf maar ontdekken! Middenin de drukke vaarroute van de Nieuwe Maas en pal onder de Van Brienenoordbruggen ligt dat eiland. Je kunt er goed merken dat de rivier in open verbinding staat met de zee.

LEES VERDER
19-02-2017

Waarom doen de meeste stroomdalplanten het beter dan andere?

Relevantie : 1

Sinds de jaren ’90 is veel landbouwgrond langs de grote rivieren weer terug gegeven aan de natuur. Wind en water kregen weer vrij spel. Hierdoor konden zich ook weer rivierduinen en natuurlijke oeverwallen ontwikkelen.

LEES VERDER
24-02-2017

Veldles Zandmotor in weer en wind

Relevantie : 1

Op 16 februari was de eerste veldles van dit jaar op de Zandmotor. De deelnemende groep was een (brug)klas van 11 kinderen van de Herman Broerenschool uit Naaldwijk.

LEES VERDER
27-02-2017

Vier de lente!

Relevantie : 1

Om meer natuurliefhebbers te laten zien wat voor prachtig materiaal zich in de collectie van Natuurbeelden bevindt, worden er komend jaar vier publieksbijeenkomsten georganiseerd bij Beeld en Geluid in Hilversum. Deze bijeenkomsten vinden plaats rond de start van een nieuw seizoen.

LEES VERDER
28-02-2017

Inloopbijeenkomst Maashorst

Relevantie : 1

Stichting Maashorst in Uitvoering nodigt bewoners en bezoekers uit voor een inloopbijeenkomst op woensdag 8 maart 2017 over de toegankelijkheid van De Maashorst.

LEES VERDER