U bent hier

zoekresultaten

3-11-2016

ARK partner van Rivier als Getijdenpark

Relevantie : 1

Sinds gisteren is ARK toegetreden als partner tot het programma ‘Rivier als getijdenpark’. Een getijdenpark is een natuur- en recreatiegebied in de rivier. Dankzij bijdragen van verschillende partijen is de aanleg van een aantal getijdenparken in de regio Rotterdam een stuk dichterbij gekomen.

LEES VERDER
4-11-2016

Artikel Aan de slag voor aaseters

Relevantie : 1

In het Vakblad Natuur Bos Landschap van oktober staat een uitgebreid artikel met de titel 'Aan de slag voor aaseters. Dit artikel is hier gratis te lezen.

LEES VERDER
10-11-2016

De Venloop krijgt een nieuw gezicht

Relevantie : 1

Op de Maashorst stroomt bij Slabroek de Venloop. Als onderdeel van de natuurontwikkeling op de Maashorst zal de Venloop worden aangepast. Aanstaande vrijdag start Engelen Groen in opdracht van ARK met het werk.

LEES VERDER
11-11-2016

Uitbreiding begrazingsgebied Brobbelbies

Relevantie : 1

Maandag 14 november start de uitbreiding van het begrazingsgebied Brobbelbies–Zuid. Roodbeen Groenvoorziening zal in opdracht van ARK Natuurontwikkeling in het gebied tussen de Palmvenseweg en de Weversweg oude rasters vervangen door 5 kilometer nieuw hoger raster.

LEES VERDER
13-11-2016

Platte oesterrif Voordelta zelfvoorzienend in larvenproductie

Relevantie : 1

Metingen op diverse plekken in de Voordelta laten zien dat het oesterrif van wilde platte oesters (Ostrea edulis) dat onderzoekers in februari 2016 aantroffen, hoogstwaarschijnlijk zelf larven produceert. Dit is belangrijk nieuws voor het duurzaam bestaan van het rif.

LEES VERDER
14-11-2016

Laatste veldles Groene Poort

Relevantie : 1

Op maandagmiddag 7 november werd de laatste buitenles van dit jaar uitgevoerd in de Groene Poort aan de oever van het Scheur op de Landtong Rozenburg. Het was een leuke, maar helaas, laatste les van dit jaar. Maar het wordt nu toch echt te koud.

LEES VERDER
15-11-2016

Jaagsucces van muizeneters in graslanden

Relevantie : 1

In 2015 voerde ARK in het kader van het Oehoe-project in samenwerking met de Zoogdiervereniging, Delta, Jasja Dekker en Bionet Natuuronderzoek - en ondersteund door verschillende studenten en vrijwilligers - onderzoek uit naar voedselbeschikbaarheid voor muizeneters in graslanden in Midden- en Zu

LEES VERDER
16-11-2016

Leraren enthousiast over veldlessen Groene Woud

Relevantie : 1

Een superles! Heerlijk, die vrijheid. Leuke opdrachten, en ook mooie opdrachtkaarten, aldus een leerkracht uit Best over het nieuw ontwikkelde veldlesproject Op natuurexpeditie in Het Groene Woud.

LEES VERDER
16-11-2016

Workshop: Kennismaking, Otters terug in Limburg

Relevantie : 1

In Gelderland en Limburg wordt hard gewerkt aan de terugkeer van de otter langs de rivieren. Dit in navolging van Overijssel en Friesland. In de afgelopen decennia is de waterkwaliteit van beken en rivieren immers fors verbeterd en is natuur in uiterwaarden en beekdalen hersteld.

LEES VERDER
16-11-2016

Lezing workshop: Otters terug in Limburg

Relevantie : 1

Samen met de zoogdierenwerkgroep van het Natuur Historisch Genootschap Limburg, organiseert ARK Natuurwikkeling een workshop ottermonitoring. Deze lezing op 11 januari in het Groenhuis in Roermond maakt daar onderdeel van uit.

LEES VERDER

Pagina's