U bent hier

zoekresultaten

4-10-2016

BLOG: Themadag Haringvliet

Relevantie : 1

Via het internet kwam ik erachter dat er een Themadag Haringvliet werd georganiseerd door Delta Talent. Naast een flinke groep studenten toegepaste biologie van de HAS mochten ook losse studenten van allerlei studierichtingen zich aanmelden.

LEES VERDER
5-10-2016

ARK verwijdert wisentstier uit de Maashorst

Relevantie : 1

Woensdagochtend 5 oktober is de wisentstier die eerder intimiderend gedrag richting mensen vertoonde, geschoten en uit De Maashorst verwijderd. ARK Natuurontwikkeling – verantwoordelijk voor het dier – beoordeelde het gedrag van deze wisent als ongeschikt voor een publiek toegankelijk gebied.

LEES VERDER
6-10-2016

Avontuurlijke struintocht langs de Oude Maas

Relevantie : 1

Op vrijdagmiddag 21 oktober organiseert Natuurvereniging IJsselmonde een avontuurlijke struintocht voor tieners tot 15 jaar door de Carnisse Grienden en langs de Oude Maas.

LEES VERDER
7-10-2016

Kevers op kadavers

Relevantie : 1

Tijdens de 1000-soortendag in 2012 - aangevuld met excursies in de afgelopen jaren - zijn enkele voorbeeldlocaties van Dood doet Leven in Nationaal Park De Meinweg onderzocht op het voorkomen van kevers. Meer dan 100 keversoo

LEES VERDER
7-10-2016

De terugkeer van 'grote' dieren in Brabant

Relevantie : 1

Het gaat goed met de grotere wilde dieren in Nederland. Binnenkort komt het edelhert terug in Brabant en ook de wisent, otter, wild zwijn en bever maken hun rentree. Dit gaat echter niet allemaal vanzelf.

LEES VERDER
10-10-2016

Stem op jouw mooiste natuurgebied!

Relevantie : 1

Dertien natuurgebieden zijn genomineerd voor de titel ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’. De komende 3 weken mag iedereen zijn of haar stem uitbrengen.

LEES VERDER
12-10-2016

Dode dieren helpen leven

Relevantie : 1

Dode bomen in het bos geven leven aan veel dieren en planten. Dode dieren geven ook leven. Dode dieren zijn onmisbaar in de natuur.

LEES VERDER
14-10-2016

Laatste kans voor ideeën samenwerking Kempen~Broek

Relevantie : 1

ARK Natuurontwikkeling daagt ondernemers in het GrensPark Kempen~Broek uit om met nieuwe ideeën voor samenwerking te komen. Hiervoor is tijdens de Tipgeversdag op zaterdag 30 mei 2016 een wedstrijd uitgezet.

LEES VERDER
16-10-2016

Wisenten snoeien Amerikaanse vogelkers

Relevantie : 1

Zowel op de Veluwe als in de Maashorst zitten de wisenten stevig aan de Amerikaanse vogelkers. De hele zomer lang werden geregeld struikjes met de kop kapot gewoeld, waarbij centimeters dikke takken en stammen afbreken.

LEES VERDER
18-10-2016

Rotterdam: wildernis onder water op Wildlife Film Festival

Relevantie : 1

Komende winter brengt NPO 2 de zesdelige natuurserie ‘Wildernis onder water’ in de huiskamer. Havenstad Rotterdam komt veel in beeld.

LEES VERDER

Pagina's