U bent hier

zoekresultaten

2-08-2016

Otters bijgeplaatst in de Gelderse Poort

Relevantie : 1

In natuurgebied de Gelderse Poort zijn 4 otters bijgeplaatst om de genetische basis van de landelijke otterpopulatie te versterken. Twee dieren zijn vrijgelaten in de Rijnstrangen bij Zevenaar en twee dieren in de Ooijpolder aan de zuidkant van de Waal bij Nijmegen.

LEES VERDER
3-08-2016

BLOG: Ontmoeting met een geheimzinnig dier...

Relevantie : 1

Tijdens een wandeltocht in de winter met wat mensen van FREE Nature en ARK, liepen we langs de Abeek achter de Broekmolen, in het Kempen~Broek. Daar is een stuwtje. Een van de wandelaars wees mij op een paadje vanuit de Abeek, en aan de andere kant van het stuwtje weer het water in.

LEES VERDER
4-08-2016

Wisenten Veluwe op verkenning

Relevantie : 1

Het gaat goed met de wisenten op de Veluwe. De drie dieren, twee koeien en een stierkalf, zijn in prima conditie en verkennen hun leefgebied nu volop. Het kalf is ruim twee maanden oud, drinkt nog veel bij zijn moeder en groeit flink.

LEES VERDER
7-08-2016

Wilde steur is geen exoot

Relevantie : 1

De Europese Atlantische steur is de grootste zoetwatervis van Nederland. Deze trekvis is bekleed met beenplaten, heeft roodbruine ogen, brengt zijn leven deels in zoet en deels in zout water door en kan maar liefst 3,5 meter lang worden.

LEES VERDER
8-08-2016

Natuurbegeleiders gezocht

Relevantie : 1

Kinderen iets leren over de natuur en hen daarna die natuur laten beleven: dat gaan de natuurbegeleiders doen die opgeleid worden door de Natuurvereniging IJsselmonde en ARK Natuurontwikkeling.

LEES VERDER
8-08-2016

Nieuwe parel in RivierPark Maasvallei

Relevantie : 1

Na Borgharen en Geulle aan de Maas is nu ook locatie Itteren zover dat, na jaren van grindwinning in het kader van het Grensmaasproject (sinds 2008), de riviernatuur zich kan gaan ontwikkelen. Donderdag 4 augustus arriveerde hier een groep van acht Galloway runderen.

LEES VERDER
10-08-2016

BLOG: Blauwe schicht in het Kempen~Broek

Relevantie : 1

Voorheen zag ik er soms eentje in een flits voorbijvliegen, maar de kans om hem eens rustig te bekijken kreeg ik nooit. Voor mij het mooiste vogeltje van Nederland: de ijsvogel!

LEES VERDER
10-08-2016

Mysterieuze hazelmuis geeft geheimen prijs

Relevantie : 1

Uit onderzoek in de Voerstreek blijkt dat hazelmuizen ook in het voorjaar laag in de begroeiing leven. Voor beheer van het leefgebied van hazelmuizen heeft dit consequenties: het lage struweel niet maaien, kappen of snoeien tussen mei en november.

LEES VERDER
12-08-2016

Natuuravontuur met OBS De Kubus

Relevantie : 1

Op 13 juni kregen groep 7 en 8 van OBS De Kubus locatie Heindijk een presentatie over een bijzondere plek in Rotterdam: het Eiland van Brienenoord. De leerlingen waren nog nooit op dit eiland geweest, terwijl het maar 3,5 kilometer van school ligt.

LEES VERDER
17-08-2016

BLOG: Taurossen als fotomodel

Relevantie : 1

Tijdens het wandelen door het Kempen~Broek ga ik regelmatig van de paden af, gewoon uit nieuwsgierigheid. Het is leuk dat je hier door een aantal gebieden mag struinen. Zo ging ik op een zonnige dag een gebied in met hoog gras, waar een kleine groep Taurosrunderen liep.

LEES VERDER

Pagina's