U bent hier

zoekresultaten

1-06-2016

Kerke Brökske over de Tungelroyse Beek

Relevantie : 1

 In samenwerking met ARK Natuurontwikkeling heeft Dorpsraad Altweerterheide een aantal nieuwe lokale wandelroutes ontworpen. Daarbij zijn ideeën van bewoners vanuit een druk bezochte inloopavond verwerkt.

LEES VERDER
1-06-2016

Het Genootschapsweekend

Relevantie : 1

Jaarlijks organiseert het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg een inventarisatieweekend in Limburg.

LEES VERDER
1-06-2016

Klein zomerhoogwater

Relevantie : 1

Een kleine hoogwatergolf stroomt op dit moment door het stroomgebied van de Rijn. De komende dagen stijgt de waterstand op de Rijn. Tot zaterdag 3 juni zal het rivierwater stijgen tot circa 12,75 meter bij Lobith .

LEES VERDER
3-06-2016

20.000ste kind in de Leeuwense Waard

Relevantie : 1

In de Leeuwense Waard werd vorige week een feestje gevierd, nog net voordat het gebied vol liep en ontoegankelijk werd door de regen en hoge rivierafvoer. Tijdens een bijzondere veldles ontvingen K3Delta en ARK Natuurontwikkeling de twintigduizendste leerling!

LEES VERDER
3-06-2016

Edelhert keert deze zomer terug in Brabant

Relevantie : 1

Al lange tijd zijn er plannen om het edelhert terug te laten keren in het Groene Woud in de provincie Noord-Brabant. Dit jaar is het zo ver. In de nazomer worden de dieren door het Brabants Landschap in samenwerking met ARK Natuurontwikkeling geplaatst.

LEES VERDER
6-06-2016

Impuls aan onderzoek Herstel schelpdierbanken door samenwerking

Relevantie : 1

Het Droomfondsproject ‘Herstel schelpdierbanken’ van ARK Natuurontwikkeling en het Wereld Natuur Fonds gaat samenwerken met het project ‘Meerwaarde met Mosselen’ van de HZ University of Applied Sciences.

LEES VERDER
9-06-2016

Blog: Blauwe schoonheid met een verrassing

Relevantie : 1

De zon schijnt, ik pak mijn camera met macrolens, klaar om me onder te dompelen in de kleurrijke wereld van insecten en andere geleedpotigen. Ik loop het toegangshek van de Loozerheide in en ik laat de saaie rechte Zuid Willemsvaart achter me.

LEES VERDER
10-06-2016

Proefexcursies naar wisenten geslaagd!

Relevantie : 1

ARK heeft samen met FREE Nature in 3 weken tijd 12 proefexcursies georganiseerd naar de wisenten in De Maashorst. En de resultaten waren positief! De wisenten lieten zich goed bekijken, al hielden ze de bezoekers wel goed in de gaten.

LEES VERDER
12-06-2016

Kempen~Broek topgebied voor libellen

Relevantie : 1

Een van de beste gebieden om libellen te kijken in Nederland en Vlaanderen is misschien wel het Kempen~Broek. Op dit moment vliegen ze er weer in grote aantallen. Dankzij gebiedsontwikkeling is er bovendien meer ruimte gekomen voor libellen en andere insecten. Zowel op land als in het water.

LEES VERDER
13-06-2016

Prinses Laurentien verwelkomt wisenten op de Veluwe

Relevantie : 1

Op maandag 13 juni was het officiële moment voor het project dat de wisent een nieuw leefgebied op de Veluwe geeft. Prinses Laurentien sprak de aanwezigen toe vanuit haar rol als speciale Adviseur van Rewilding Europe.

LEES VERDER

Pagina's