U bent hier

zoekresultaten

1-05-2016

Drie soorten grote grazers in een gebied

Relevantie : 1

Voor het eerst sinds mensenheugenis leven in één gebied wild rund, wisent en wild paard weer samen. Door het verschil in begrazing tussen deze soorten ontstaat vaak een zeer afwisselend landschap waar telkens andere planten- en diersoorten een plek vinden.

LEES VERDER
4-05-2016

Vrijwilligers op de Landtong

Relevantie : 1

Aan de ingang van het havengebied bij Rotterdam ligt een uniek natuurgebied, op de Landtong Rozenburg. Hier gaat de natuur grotendeels haar gang, onder invloed van het graasgedrag van Schotse hooglanders en Konikpaarden. ARK Natuurontwikkeling geeft hier al ruim 10 jaar voorlichting.

LEES VERDER
6-05-2016

Bijzondere vogels langs de Grensmaas

Relevantie : 1

De afgelopen dagen werden een griel en andere bijzondere vogels gezien in RivierPark Maasvallei op de grens van Nederland en België. Begin mei is een goede maand om bijzondere trekvogels te ontdekken. De zuid-noord lopende Grensmaas wordt door veel vogels gevolgd op hun reis naar het noorden.

LEES VERDER
7-05-2016

Vernieuwde samenwerking Delta Talent

Relevantie : 1

Delta Talent werkt met nieuwe partners. Dit nieuwe samenwerkingsverband blijft toekomstige delta-, water- en natuurprofessionals inspireren.

LEES VERDER
9-05-2016

Koffietijd op bezoek in het Geuldal

Relevantie : 1

Koffietijd was kortgeleden op bezoek in het Geuldal. ARKer Hettie Meertens ging er op pad met presentatrice Pernille La Lau om te vertellen over ons werk in het Belgische deel van het Geuldal.

LEES VERDER
9-05-2016

Excursie Grensmaas Borgharen

Relevantie : 1

Op zondag 22 mei is er een excursie langs de Grensmaas bij Borgharen. Wat zijn de resultaten van twee jaar natuurontwikkeling en wat betekent begrazing met koniks en galloways voor de natuur in dit bijzondere gebied.

LEES VERDER
10-05-2016

Avondexcursie in nieuw aangelegde Zuidpolder

Relevantie : 1

In de afgelopen drie jaar heeft de Zuidpolder van Barendrecht op verschillende plaatsen een gedaanteverwisseling ondergaan, van agrarisch gebied naar natuur- en recreatiegebied.

LEES VERDER
10-05-2016

Themadag Haringvliet

Relevantie : 1

Op woensdag 21 september organiseert Delta Talent een Themadag Haringvliet voor studenten.

LEES VERDER
11-05-2016

Eerste buitenles van 2016 in de Groene Poort

Relevantie : 1

Maandagochtend 9 mei, net na de meivakantie, beleefde groep 7 van basisschool de Bongerd uit Zuidland de eerste buitenles van 2016 langs de oever van het Scheur, aan het begin van de Landtong Rozenburg. De allereerste buitenles op deze plek was een zonovergoten succes.

LEES VERDER
11-05-2016

Landschapsopera: De Grensmaas vertelt

Relevantie : 1

Kom tussen 13 en 22 mei luisteren naar het landschap in “Het Maassediment”, een muzikaal-theatrale ontdekkingsreis die begint in hartje Maastricht en over het Julianakanaal tot bij de grindafgraving ten noorden van Itteren leidt.

LEES VERDER

Pagina's