U bent hier

zoekresultaten

2-02-2016

De Zandmotor in 2015

Relevantie : 1

In juli 2011 was de Zandmotor vrijwel gereed. Boven de waterlijn lag alles er al. Alleen onder water moest nog wat zand gestort worden om de voet van de Zandmotor op de geplande breedte te krijgen. Nu, viereneenhalf jaar later, kunnen we terug kijken op ruim vier jaar dynamiek op de Zandmotor.

LEES VERDER
3-02-2016

17 koniks van Grensmaas naar Berlijn

Relevantie : 1

Afgelopen vrijdag zijn 2 haremgroepen van 9 en 8 konikpaarden van natuurgebied De Rug, langs de Grensmaas bij Roosteren, op transport gezet naar de Döberitzer Heide. Dit natuurgebied ligt vlakbij Berlijn.

LEES VERDER
5-02-2016

ARK neemt advies Commissie Begrazingsbeheer Kempen~Broek over

Relevantie : 1

ARK Natuurontwikkeling neemt het advies van de Commissie Begrazingsbeheer Kempen~Broek over. Het door de commissie opgestelde advies moet leiden tot een groter veiligheidsgevoel van bezoekers in door Taurossen begraasde gebieden.

LEES VERDER
7-02-2016

Bever in Limburg, van zeldzaam knuffeldier naar bevermanagement

Relevantie : 1

Zo’n twintig jaar geleden doken de eerste bevers in Limburg op, na ruim tweehonderd jaar afwezigheid. Het ging om enkele exemplaren afkomstig uit Duitsland. Hun aantal was te klein en onderlinge afstand te groot om binnen afzienbare tijd een levensvatbare populatie te vormen.

LEES VERDER
9-02-2016

Gezocht: natuurbegeleiders

Relevantie : 1

Vind jij het leuk en belangrijk om kinderen bij de natuur te betrekken? ARK Natuurontwikkeling en de Natuurvereniging IJsselmonde zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die presentaties en buitenlessen willen begeleiden. In maart start een training voor deze toekomstige begeleiders.

LEES VERDER
9-02-2016

Lezing Klimaatbuffer IJsselmonde

Relevantie : 1

ARK Natuurontwikkeling en Wereld Natuur Fonds hebben samen met diverse partners een start gemaakt met de realisatie van een natuurlijke zoetwaterbuffer op IJsselmonde: klimaatbuffer IJsselmonde.  Op 31 maart vertelt Ineke van Dort over IJsselmonde in Ridderkerk.

LEES VERDER
11-02-2016

Hoogwater, Nijmeegse nevengeul stroomt

Relevantie : 1

Een hoogwatergolf passeert de Rijn en de Waal. Waterpeilen.nl verwacht komend weekend een stand van circa 13 meter bij Lobith. Bij deze stand zullen uiterwaarden zonder zomerdijk overstromen.

LEES VERDER
12-02-2016

Wie trotseert de modder van Klein Profijt?

Relevantie : 1

Op donderdagmiddag 25 februari 2016 organiseert Natuurvereniging IJsselmonde een avontuurlijke struintocht voor tieners tot 15 jaar. Ditmaal in Klein Profijt aan de randen van het eiland IJsselmonde langs de Oude Maas tussen Barendrecht en Rhoon.

LEES VERDER
16-02-2016

Soortplannen online

Relevantie : 1

Vanaf vandaag staan er eindrapportages van tien soortbeschermingsplannen online; over wilde kat, wolf, kraanvogel, oehoe, aaseters, knoflookpad, geelbuikvuurpad, oeros, wespendief en hazelmuis.

LEES VERDER
17-02-2016

Effecten Grensmaasproject goed merkbaar

Relevantie : 1

Afgelopen week passeerde een hoogwatergolf de Maas. De uitvoering van het Grensmaasproject bij Borgharen en Itteren zorgde voor een waterstandsverlaging van 60 centimeter.

LEES VERDER

Pagina's