U bent hier

zoekresultaten

1-01-2016

De waarde van dode grazers

Relevantie : 1

Dood doet Leven werkt aan completere ecosystemen waarbij dode paarden en runderen in natuurgebieden blijven liggen als deze niet kunnen worden afgevoerd. Als een grote grazer doodgaat komt momenteel een abrupt einde aan de natuurlijke balans.

LEES VERDER
5-01-2016

Voorlichtingsavond herinrichting Vuilbemden

Relevantie : 1

ARK organiseert op 14 januari 2016 tussen 20:00 en 21:30 uur een voorlichtingsavond over de Vuilbemden tussen Leeuwen en Asselt.

LEES VERDER
7-01-2016

Wisenten weer te volgen

Relevantie : 1

De wisenten in het Kraansvlak zijn weer online te volgen. Sommige wisenten dragen halsbandzenders en zo is te zien waar ze zijn.

LEES VERDER
8-01-2016

Meer Schotse hooglanders naar natuurgebied Koedood

Relevantie : 1

Op 22 januari komen vier nieuwe Schotse hooglanders naar het natuurgebied langs het riviertje de Koedood in Rhoon. Samen met de al aanwezige hooglanders zorgen ze voor een gevarieerde begroeiing in het vrij toegankelijke natuurgebied.

LEES VERDER
10-01-2016

Rivierhout belangrijk voor de natuur

Relevantie : 1

Rijkswaterstaat werkt samen met andere organisaties aan de terugkeer van dood hout in de grote rivieren. Dood hout onder water hoort van nature in Nederland thuis. Op en rond dit hout vinden diverse soorten insecten en vissen hun leefgebied.

LEES VERDER
15-01-2016

Delta Talent Academy

Relevantie : 1

Om jong talent kennis te laten maken met de kracht van natuurlijke processen en vaardigheden bij te brengen om op vernieuwende wijze in te spelen op uitdagingen op het gebied van water, klimaatverandering en bouwen met natuur, organiseert Delta Talent dit jaar de eerste editie van de 2-daagse Delta Talent Academy.

LEES VERDER
19-01-2016

Natuur als leukste vak op school

Relevantie : 1

Om pabostudenten te laten ervaren hoe leuk en belangrijk natuureducatie is, organiseert  ARK Natuurontwikkeling samen met andere organisaties  outdoorweken voor pabostudenten. Zo kunnen deze toekomstige leerkrachten er toe bij dragen dat natuur het leukste vak op school wordt.

LEES VERDER
22-01-2016

Verplaatsing industrie goed voor natuur en werkgelegenheid

Relevantie : 1

Op 22 januari 2016 is de overdracht van gronden van Straalbedrijf Cuijpers in Weert naar ARK Natuurontwikkeling gerealiseerd. De gronden worden deels natuurgebied en het straalbedrijf krijgt een nieuwe locatie op het industrieterrein in Weert.

LEES VERDER
26-01-2016

Commissie Begrazingsbeheer Kempen~Broek brengt advies uit

Relevantie : 1

In november 2015 is na overleg tussen onder andere ARK Natuurontwikkeling, provincie Limburg, gemeente Weert en de Klankbordgroep Kempen~Broek, een Commissie Verbetering Begrazingsbeheer ingesteld.

LEES VERDER
26-01-2016

Meer veldlessen op de Zandmotor

Relevantie : 1

Opnieuw worden er dit jaar veldlessen gegeven op de Zandmotor bij Ter Heijde. Basisscholieren maken er kennis met de dynamiek van de kust en met Bouwen met Natuur. De veldlessen worden uitgevoerd door ARK Natuurontwikkeling in opdracht van provincie Zuid-Holland.

LEES VERDER

Pagina's