U bent hier

zoekresultaten

1-11-2015

RivierPark Maasvallei profiteert van natuurontwikkeling

Tussen 2010 en 2015 is  de Maasuiterwaard tussen Itteren en Borgharen grootschalig afgegraven. Deze afgraving levert aan zowel de hoogwaterveiligheid als de grindmarkt een belangrijke bijdrage.

LEES VERDER
7-11-2015

Hazelmuiscursus druk bezocht

Op donderdag 5 november hebben ruim 40 geïnteresseerden deelgenomen aan de Hazelmuiscursus, georganiseerd door ARK in samenwerking met stichting IKL.

LEES VERDER
10-11-2015

Record laagwaterperiode

Vandaag meldt Rijkswaterstaat dat er een nieuw record laagwaterperiode is. Het oude record uit 1976 werd gisteren verbroken.

LEES VERDER
11-11-2015

Lezing Dood doet Leven

Op 2 december geeft ARKer Hetie Meertens een lezing over Dood doet Leven in Ulestraten. Afval bestaat niet in de natuur. Alles wordt hergebruikt, alles is onderdeel van een kringloop. Zo ook kadavers. Dode dieren in de natuur vormen een bron van voedsel en bouwmateriaal.

LEES VERDER
13-11-2015

Boek over bomen en struiken in Zuid-Limburg

Vrijdag 13 november presenteerden ARK Natuurontwikkeling en Staatsbosbeheer het boek "Oude bossen, houtwallen en struiken in het hoogste Zuid-Limburg". Een rijk geïllustreerd boek dat het resultaat is van jarenlang veldonderzoek.

LEES VERDER
15-11-2015

Boommarter terug in Zuid-Limburg

De boommarter is met zekerheid terug in Zuid-Limburg. Tijdens een zoektocht naar wilde katten in het diepe zuiden van Limburg werd meerdere malen een boommarter vastgelegd door een cameraval.  Het toch al rijke Zuid-Limburg is nu dus weer een soort rijker.

LEES VERDER
17-11-2015

Geocache Kempen~Broek

Na de geocaches ‘Beleef de Delta: Steur’ en ‘Koester de oester' in de Delta en 'Beleef het Drielandenpark', is er nu ook een stuingeocache in het Kempen~Broek. Tijdens een geocache verkrijg je door het oplossen van raadsels en opdrachten bepaalde coördinaten, die je uiteindelijk naar een schat (c

LEES VERDER
18-11-2015

Koekoek! Delta vol leven

Het boek ‘Koekoek! Delta vol leven’ van auteur Edo van Uchelen ligt in de boekwinkels. Het fraaie boek is voorzien van ‘nieuwe schoolplaten’ van ARK tekenaar Jeroen Helmer.

LEES VERDER
19-11-2015

Spetterend spektakel: forellen in de Geul

De herfst is over de helft en dat betekent dat de paaitijd van beekforellen is aangebroken. Met veel gewoel worden nu eitjes afgezet op de grindbodem van de Geul in Zuid-Limburg. Op verschillende plekken is het spetterende spektakel nu al te zien, tot in het hart van Valkenburg.

LEES VERDER
19-11-2015

Bijzondere soorten profiteren van Limburgs natuurbeleid

Het Limburgse natuurbeleid werpt vruchten af. Leefgebieden zijn hersteld en zeldzame, bijzondere dieren laten zich zien in Limburgse natuurgebieden. De wilde kat is terug in Zuid-Limburg en de kraanvogel profiteert van het herstel van moerassen in het Kempen~Broek.

LEES VERDER

Pagina's