U bent hier

zoekresultaten

1-10-2015

Nacht van de nacht, 24 oktober

In het hele land vinden er duistere activiteiten plaats tijdens de Nacht van de Nacht op 24 oktober. Beleef dit jaar de Nacht van de Nacht in Limburg. ARK organiseert dit jaar nachtwandelingen in het Kempen~Broek en in het Drielandenpark.

LEES VERDER
1-10-2015

Steurenlezing Blijdorp

Op zondag 25 oktober geeft Bram Houben van ARK Natuurontwikkeling samen met Ron Bernhard van Diergaarde Blijdorp een lezing over de terugkeer van de Europese steur (Acipenser sturio) in Nederland.

LEES VERDER
2-10-2015

Natuur dichtbij

Altijd al eens de dieren dichtbij huis willen ontmoeten? Vanaf deze maand tot eind januari 2016 zet Diergaarde Blijdorp diverse Europese dieren in de spotlights tijdens de 'Natuur dichtbij'-campagne.

LEES VERDER
4-10-2015

De hazelmuis: boegbeeld van natuurlijke bosranden

Als behendige acrobaten bewogen hazelmuizen zich vroeger door heel Limburg - van zuid tot noord - via takken en twijgen door bomen en struiken. Met hun grote ogen, harige grijpstaart en grijpgrage vingertjes en teentjes waren zij de aapjes van het zuiden.

LEES VERDER
4-10-2015

Stukje Koedood overgedragen

Zaterdag 3 oktober heeft ARK Natuurontwikkeling samen met Gemeente Albrandswaard een evenement in klimaatbuffer IJsselmonde georganiseerd. Tijdens deze dag heeft ARK grond overgedragen aan de gemeente Albrandwaard.

LEES VERDER
7-10-2015

ZILT en ARK

Gisteren beleefde ARK een bijzondere dag bij ZILT theaterwerk. ARK heeft meegedaan met een inzending, en won een geheel verzorgde dag door ZILT theaterwerk in het kader van ZILT 15 jaar. Gisteren vond de goed geslaagde dag plaats. 

LEES VERDER
7-10-2015

Bijzondere soorten in Beuningen

In het voorjaar werd Klimaatbuffer Beuningen door Martens en van Oord overgedragen en aan ARK die het stokje vervolgens weer symbolisch doorgaf aan Staatsbosbeheer, provincie Gelderland en gemeente Beuningen.

LEES VERDER
7-10-2015

Wolf op Wildlife Film Festival

Tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam presteert Wolven in Nederland: Germany's Wild Wolves - as they really are. Een film van Sebastian Koerner. De film zal vertoond worden op vrijdag 30 oktober. 

LEES VERDER
7-10-2015

Lezing Otter in Limburg

Donderdag 8 oktober verzorgt ARKer Bram Houben een lezing over otters voor het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg. De lezing wordt gehouden in Roermond.

LEES VERDER
8-10-2015

Vijf jaar ARK in Gulpen-Wittem en Vaals

Sinds 2011 werkt ARK in het uiterste zuiden van Limburg aan gebiedsontwikkeling. Dit gebeurt in het kader van het Provinciaal meerjarenprogramma plattelandsontwikkeling van de Provincie Limburg (PMJP).

LEES VERDER

Pagina's