U bent hier

zoekresultaten

4-09-2015

Opletten voor jonge katten in het bos

Wie in de bossen van Zuid-Limburg een jonge kat aantreft, moet het dier niet zo maar mee naar huis nemen. Het kan gaan om een wilde kat.

LEES VERDER
10-09-2015

Zeldzame steur gevangen op zee

Bijna drie maanden na uitzetting in de Rijn is één van de uitgezette steuren door een garnalenkotter gevangen in de Noordzee. De garnalenvissers hebben hun vangst gemeld bij Sportvisserij Nederland, WNF en ARK Natuurontwikkeling. De zeldzame steur is na de vangst weer levend teruggezet.

LEES VERDER
11-09-2015

Delta in de Klas

Sinds 12 september is de website Delta In De Klas te bekijken. Delta in de Klas is een educatief project bij de film Holland - Natuur in de Delta. ARK tekenaar Jeroen Helmer maakte de tekeningen voor dit lespakket.

LEES VERDER
16-09-2015

Verrassend veel broedvogels in Klimaatbuffer Koedood

Tijdens de broedvogelinventarisatie van het afgelopen jaar zijn maar liefst 35 soorten broedvogels aangetroffen in Klimaatbuffer Koedood; vorig jaar waren dat er nog 34. Broedvogels zijn een goede graadmeter voor de kwaliteit van een gebied en laten tevens zien hoe dit gebied zich ontwikkelt.

LEES VERDER
18-09-2015

Verrekijkers voor veldlessen

Voor onze veldlesprojecten heeft ARK Natuurontwikkeling een mooie partij verrekijkers ontvangen van www.secondlifeoptics.nl.

LEES VERDER
18-09-2015

Wouter Helmer wint Groeneveldprijs

De Groeneveldprijs is dit jaar uitgereikt aan ARK oprichter Wouter Helmer. ARK Natuurontwikkeling is trots dat Wouter deze prestigieuze prijs ontvangt. Het juryrapport noemt Wouter Helmer een grondlegger van de moderne ecologie, een briljant en verbindend denker en een goed communicator.

LEES VERDER
20-09-2015

Zwarte ooievaars inspecteren de Kettingdijk

Vier jonge zwarte ooievaars bezochten afgelopen week het natuurgebied de Kettingdijk bij Weert. In het gebied, dat grotendeels in beheer is bij Natuurmonumenten en voor een klein deel bij ARK Natuurontwikkeling, wordt gewerkt aan de terugkeer van het moeras.

LEES VERDER
23-09-2015

Artikel wilde kat in Zoogdier

In de nieuwe Zoogdier, het kwartaalblad van de Zoogdiervereniging, staat een artikel over de wilde kat. Elze Polman en ARKer Anke Brouns beschrijven de obstakels die wilde katten tegenkommen tijdens hun reis van Ardennen en Eifel naar Nederland.

LEES VERDER
25-09-2015

Dassen terug in het Kempen~Broek

De das is terug in het Kempen~Broek. Lange tijd was de das hier verdwenen, maar in 2015 – het Jaar van de Das – werden al meerdere dieren gezien op cameravalbeelden en in het veld. De das keert dus terug, maar nog maar mondjesmaat. Een op de vijf dassen sterft door aanrijdingen in het verkeer.

LEES VERDER
27-09-2015

Kiezelzwemwantsen tussen Limburgs grind

In de Geul bij Wijlre zijn kiezelzwemwantsen gevonden. De zeldzame waterinsecten leven op de grindbodem van de Geul. In Wijlre, gemeente Gulpen-Wittem, werkt ARK Natuurontwikkeling met verschillende partijen samen aan het verbeteren van de natuur in en langs de Geul.

LEES VERDER

Pagina's