U bent hier

zoekresultaten

3-08-2015

Ingekorven vleermuis ontdekt

Tijdens onderzoek naar vleermuizen in het Land van Herve en de Voerstreek in België is een kolonie ingekorven vleermuizen ontdekt.

LEES VERDER
4-08-2015

Grijze wouw bezoekt Maashorst

Sinds 3 augustus wordt een grijze wouw gezien op de Maashorst. Deze zeldzame roofvogel werd nog maar 9 keer eerder in Nederland gezien. Grijze wouwen eten onder andere grote insecten en vogeltjes. In de open natuurgebieden van de Maashorst zijn die volop te vinden.

LEES VERDER
4-08-2015

Cursus natuureducatie IJsselmonde

In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds organiseert ARK al enkele jaren veldlessen op IJsselmonde. De veldlessen worden nu overgenomen door Natuurvereniging IJsselmonde.

LEES VERDER
8-08-2015

BLOG: Konik habitat use in Rhodope mountains

It’s nearly August in the Eastern Rhodope mountains, and temperatures are reaching 36 degrees celsius on a daily basis.

LEES VERDER
10-08-2015

Wisenten onderweg naar Spanje

Twee wisenten uit het Kraansvlak, het duingebied tussen Overveen en Zandvoort, zijn vandaag aan een reis begonnen met bestemming Spanje. De stieren gaan ieder naar een ander natuurgebied.

LEES VERDER
11-08-2015

Massaal eendagsvliegen langs de Rijn

Update 12 augustus. De afgelopen nachten zijn ontelbare eendagsvliegen gezien langs de Rijnkade in Arnhem en elders langs de rivieren. De pers spreekt over een invasie of zelfs van een insectenplaag, maar het gaat hier om een fenomeen dat thuishoort langs onze grote rivieren: zomersneeuw.

LEES VERDER
20-08-2015

Dood doet leven in Zuid-Limburg

Op zondag 13 september organiseert ARK een speciale excursie over Dood doet Leven in het Drielandenpark. Dode dieren in de natuur, waar gaan ze naartoe? Wie ruimt ze op? Die antwoorden worden gegeven tijdens een wandeling in het Drielandenpark.

LEES VERDER
20-08-2015

BOS-dag in Kempen~Broek

Beleef, Ontdek en Speel! (BOS): Dat is de kern van deze leuke activiteiten-middag vol uitdagend natuurplezier voor het gezin in de Groenste regio ter wereld. In het staartje van de zomer kun je de natuur van Grenspark Kempen~Broek op allerlei manieren beleven.

LEES VERDER
21-08-2015

Beken in Midden-Limburg

Op 13 oktober organiseert ARK Natuurontwikkeling samen met Waterschap Peel en Maasvallei een lezing over de beken in Midden-Limburg. De boeiende lezing wordt gegeven door hydroloog Frans Verdonschot van het Waterschap.

LEES VERDER
21-08-2015

Avontuur met pannenkoeken

Heb je zin om in de herfstvakantie lekker naar buiten te gaan? Doe dan mee met de struintocht in het GrensPark Kempen~Broek in Stramproy op woensdag 28 oktober. Beheerder Denis Frissen en kuddebeheerder Jos Cornelissen nemen je mee op een struintocht die zijn weerga niet kent.

LEES VERDER

Pagina's