U bent hier

zoekresultaten

1-05-2015

Meivakantie bij ARK

De mooiste tijd van het jaar is aangebroken. Vogels zingen volop en bloemen schieten uit de grond. Tijd om naar buiten te gaan. Zeker als je meivakantie hebt.

LEES VERDER
3-05-2015

Acht jaar wisenten in de Nederlandse natuur

Acht jaar geleden brachten PWN, Stichting Duinbehoud, Stichting Kritisch Bosbeheer en ARK wisenten terug in de Nederlandse natuur. De dieren leven in de duinen van het Kraansvlak in Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

LEES VERDER
6-05-2015

Live bruinvissen horen

Stichting Rugvin heeft een crowdfundingscampagne opgezet om Studio Bruinvis te ontwikkelen aan de Oosterschelde. Deze installatie maakt het mogelijk live naar bruinvissen te luisteren. In de Nederlandse Noordzee komen steeds meer bruinvissen voor.

LEES VERDER
12-05-2015

De Delta, wilder dan je denkt

Op de Zuid-Hollandse eilanden leven, haast zonder dat we het weten, veel bijzondere en spannende dieren. Dieren die laten zien dat de natuur op de eilanden rond het Haringvliet volop groeit en bloeit. En ook, dat het er nog mooier en natuurlijker kan worden.

LEES VERDER
13-05-2015

Werk in uitvoering in Kempen~Broek

Op dit moment wordt in het Kempen~Broek in opdracht van ARK Natuurontwikkeling hard gewerkt. Grond uit een toekomstig natuurgebied wordt met tractoren en kippers verplaatst naar het land van een agrariër. Het resultaat is een agrariër met verbeterde landbouwgronden én een nieuw nat natuurgebied.

LEES VERDER
13-05-2015

Vogels profiteren in het Kempen~Broek

In het Kempen~Broek ontwikkelt ARK Natuurontwikkeling nieuwe natuur. Die natuur wordt door vogels én vogelaars positief gewaardeerd. Een vernieuwd hoogtepunt is de trektelpost op de Loozerheide. De afgelopen weken werden bijzondere pioniers en zeldzame doortrekkers gezien.

LEES VERDER
20-05-2015

Broedsucces raven Maasduinen

In het Natuurhistorisch Maandblad staat deze maand een artikel over de bijdrage van kadavers aan het broedsucces van raven in Nationaal Park De Maasduinen. In 2014 hebben raven voor het eerst sinds 1870 weer succesvol gebroed in Limburg.

LEES VERDER
20-05-2015

Nieuwe website Wolven in Nederland

Wolven in Nederland heeft een nieuwe website. Wolven in Nederland streeft naar een conflictarm samenleven met wolven.

LEES VERDER
21-05-2015

Droomfonds Haringvliet

Nederland krijgt er definitief een nieuwe natuurparel bij. Op 20 mei zetten de directeuren van Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland en ARK, hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst voor ‘Natuurherstel Haringvliet’.

LEES VERDER
27-05-2015

Nationaal Ottersymposium 26 juni

Nog even en dan heeft de otter weer alle provincies in Nederland bereikt. Een kroon op het werk voor alle inspanningen voor het verbeteren van de waterkwaliteit en de herintroductieprogramma’s. Maar is de otter veilig in Nederland?

LEES VERDER

Pagina's