U bent hier

zoekresultaten

5-02-2015

25 jaar ARK: Bulgarije

Relevantie : 1

Tien jaar geleden begon ARK bij het Bulgaarse dorp Madzharovo, in het hart van de Oostelijke Rhodopen, een kleinschalig begrazingsproject.

LEES VERDER
8-02-2015

Ruimte voor de Waal, mensen én natuur

Relevantie : 1

In Nijmegen gebeurt iets bijzonders! Midden in de stad komt een geul die zal zorgen voor meer veiligheid tijdens extreme hoge waterstanden, maar ook voor meer ruimte voor de natuur; Nijmegen krijgt een Groen Hert:

LEES VERDER
11-02-2015

25 jaar ARK: wisenten

Relevantie : 1

Ooit waren wisenten wijdverbreid in Europa en Azië. Van Zuid-Zweden tot Noord-Spanje en de Balkan, en van Engeland tot diep in Rusland kwamen wisenten voor.

LEES VERDER
12-02-2015

Training natuurbegeleiders IJsselmonde

Relevantie : 1

Kinderen iets leren over de natuur en hen daarna die natuur laten beleven: dat gaan de natuurbegeleiders doen die de Natuurvereniging IJsselmonde en ARK Natuurontwikkeling momenteel zoeken voor in Barendrecht. De vrijwilligers die zich opgeven krijgen hiervoor een opleiding.

LEES VERDER
13-02-2015

Dode dieren en de wet

Relevantie : 1

De wet staat het toe dat kadavers van grote en kleine wilde dieren in de natuur achterblijven.

LEES VERDER
13-02-2015

Circle of life

Relevantie : 1

De afgelopen decennia heeft het natuurbeheer en daarmee de Nederlandse natuur een ongekende ontwikkeling ondergaan. Dode bomen blijven weer liggen in bossen, rivieren worden ontdaan van hun stenen korset en treden weer buiten hun oevers, eb en vloed krijgen weer vrij spel.

LEES VERDER
13-02-2015

Stadia van vergankelijkheid

Relevantie : 1

Temperatuur, licht en zuurstof, maar vooral de aanwezigheid van andere organismen bepalen de afbraak van een kadaver. Insecten en grote aaseters versnellen dit proces flink.

LEES VERDER
13-02-2015

Lezing: Tussen Geul en Vaals

Relevantie : 1

Op 1 april geeft natuurfotograaf Bob Luijks een lezing over, met prachtige beelden uit, het Drielandenpark. Het Drielandenpark ligt in de stedendriehoek Aken, Luik en Maastricht en is een groen hart met grote landschappelijke waarde en met rijke natuur van beekdalen, rivieren, bossen en oude cult

LEES VERDER
13-02-2015

Lijkenpikkers in de klas

Relevantie : 1

Mensen ervaren bij het zien en ruiken van een dood dier een heftige reactie. Deze is sterker naarmate het kadaver groter is en hangt ook af van het stadium van ontbinding. De laatste fase (enkel botjes) roept ongetwijfeld nog de minste weerzin op.

LEES VERDER

Pagina's