U bent hier

zoekresultaten

4-03-2015

Brak Bezoek: Veldexcursie naar brakwatergebied

Relevantie : 1

Op vrijdag 20 maart organiseert Delta Talent een veldexcursie naar brakwatergebied. Meld je uiterlijk 10 maart aan!

LEES VERDER
4-03-2015

Fotostruintocht Groene Poort

Relevantie : 1

Op zondag 22 maart organiseert ARK Natuurontwikkeling in de Rotterdamse Haven een fotostruintocht in de Groene Poort. Er wordt hier gewerkt aan nieuwe natuur in de Nieuwe Waterweg: de Groene Poort. De komende maanden organiseert ARK excursies naar de Groene Poort.

LEES VERDER
4-03-2015

25 jaar ARK: Rewilding Europe

Relevantie : 1

Eind jaren negentig wordt ARK steeds vaker benaderd door buitenlandse natuurorganisaties. Er is dan een sterk groeiende vraag naar expertise op het gebied van natuurlijke begrazing. We startten met kleinschalige projecten in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

LEES VERDER
5-03-2015

Brakke Verbeterdag

Relevantie : 1

Op dinsdag 21 april 2015 organiseert Delta Talent de Brakke Verbeterdag. Deze dag is bedoeld voor studenten die meedoen aan de Brak is Beter! Challenge of dat overwegen.

LEES VERDER
7-03-2015

Kuddetransport Kempen~Broek

Relevantie : 1

Maandag 2 maart vond in het natuurgebied Tungelroysche beek in het GrensPark Kempen~Broek een vangactie van een kudde runderen plaats.

LEES VERDER
7-03-2015

Wolf in Nederland

Relevantie : 1

Op zaterdag 7 maart 2015 is een wolf de Nederlandse provincie Drenthe binnengelopen. Het dier werd een dag eerder al op diverse plaatsen in Duitsland gezien net ten oosten van het Bargerveen en bewoog richting Nederland.

LEES VERDER
10-03-2015

Zoogdierdag

Relevantie : 1

Op zaterdag 11 april is de landelijke Zoogdierdag. Deze dag wordt georganiseerd door de Zoogdiervereniging in samenwerking met Natuurpunt Zoogdierenwerkgroep Vlaanderen. Het thema is Zoogdieren in de Lage Landen.

LEES VERDER
10-03-2015

Rapport verkeersknelpunten otter

Relevantie : 1

Stagiaire Marlies Gräwe voerde een verkenning uit van verkeersknelpunten voor de otter in het Duitse grensgebied bij Nijmegen. De ontwikkeling van de otterpopulatie in de Gelderse Poort bij Nijmegen wordt door ARK in samenwerking met andere partijen al een tijd gecontroleerd.

LEES VERDER
12-03-2015

25 jaar ARK: Steur

Relevantie : 1

Het moet vanzelf gaan. Als de omstandigheden maar goed zijn, dan veert de natuur direct op. Maar soms kun je wel hopen dat het zo natuurlijk gaat, maar is hoop alleen niet voldoende. Zo is het eigenlijk ook bij de steur in Nederland.

LEES VERDER
16-03-2015

Informatieavond over nieuwe natuur in het Geuldal bij Wijlre

Relevantie : 1

Op 24 maart 2015 organiseert ARK Natuurontwikkeling een informatieavond over de natuurontwikkeling in Wijlre. Omwonenden en belangstellenden zijn van harte welkom om te horen over het natuurgebied waar onder andere bever, grauwe klauwier en hazelmuis van kunnen profiteren.

LEES VERDER

Pagina's