U bent hier

zoekresultaten

2-11-2014

Derde Limburgse wilde kat voorzien van zender

Relevantie : 1

Dit jaar begon ARK Natuurontwikkeling een onderzoek naar wilde katten in Zuid-Limburg. In juni werd de eerste wilde kat gevangen en voorzien van een halsbandzender. Het duurde tot 15 oktober voor er een tweede wilde kat werd gevangen. De derde wilde kat volgde tien dagen later.

LEES VERDER
3-11-2014

Symposium Dood doet Leven

Relevantie : 1

Sinds 2012 werkt ARK Natuurontwikkeling samen met de natuurorganisaties Stichting Limburgs Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Stichting Limburgs Landschap vzw (B) in Limburg aan het project Dood doet Leven.

LEES VERDER
4-11-2014

Steur: een nieuwe kans in Europa en Nederland

Relevantie : 1

Dit is een ouder artikel. Momenteel wordt de naam 'Europese steur' gebruikt voor Acipenser sturio waar het in dit artikel over gaat. De 'Atlantische steur' wordt nu, in 2023 gebruikt voor Acipenser oxyrinchus.

LEES VERDER
6-11-2014

Otter Challenge van start

Relevantie : 1

ARK Natuurontwikkeling, IUCN NL, Natuurmonumenten, Stichting Otterstation Nederland, Stichting Vrienden van de Otter, Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, KWS Infra, Arfman Faunatechniek, De12Landschappen, Zoogdiervereniging, Staatsbosbeheer en Enviu gaan gezamenlijk alles op alles zetten om e

LEES VERDER
6-11-2014

Boekpresentatie Kempen~Broek

Relevantie : 1

Midden op de Loozerheide vindt op 14 november de presentatie plaats van het boek ‘Het Kempen~Broek; op de grens van mens, natuur en landschap’. Dit boek is het eerste standaardwerk over het GrensPark Kempen~Broek.

LEES VERDER
6-11-2014

Brak is Beter!

Relevantie : 1

Omdat ARK 25 jaar bestaat organiseren wij in samenwerking met Delta Talent een challenge voor studenten.

LEES VERDER
7-11-2014

Millingerwaard bij BuitenGewoon

Relevantie : 1

Afgelopen dinsdag was bij het TV programma BuitenGewoon van Omroep Gelderland de Millingerwaard te zien. ARKer Jeroen Helmer keek terug op 25 jaar naturontwikkeling op het rivierduin. Ook keek hij vooruit en visualiseerde dit met zijn tekeningen.

LEES VERDER
11-11-2014

Afronding klimaatbuffer Beuningen

Relevantie : 1

Deze herfst werd in de Beuningse Uiterwaarden het graafwerk voor klimaatbuffer Beuningen uitgevoerd. Bijna 30.000 kuub grond werd weggegraven. Over een paar weken kan de natuur bezit nemen van het eerste deel van de geul en zijn bezoekers welkom om langs het water te struinen.

LEES VERDER
12-11-2014

Paaibedden Beekforel opschudden in de Geul

Relevantie : 1

Donderdag 13 november begint ARK met het 'opschudden' van potentiële paaibedden voor forellen in de Geul. Het grind op de bodem van de Geul is door jarenlange verontreiniging aan elkaar gekoekt en forellen hebben daar last van.

LEES VERDER
13-11-2014

Rhodopen onderdeel van Rewilding Europe

Relevantie : 1

De Bulgaarse Rhodopen zijn vandaag officieel onderdeel geworden van Rewilding Europe. ARK Natuurontwikkeling startte in 2005 met een kleinschalig begrazingsproject dat in 2009 flink uitvergroot werd. Toen kreeg ons Bulgaarse werk een financiële impuls van de Nationale Postcode Loterij.

LEES VERDER

Pagina's