U bent hier

zoekresultaten

2-11-2014

Derde Limburgse wilde kat voorzien van zender

Relevantie : 1

Dit jaar begon ARK Natuurontwikkeling een onderzoek naar wilde katten in Zuid-Limburg. In juni werd de eerste wilde kat gevangen en voorzien van een halsbandzender. Het duurde tot 15 oktober voor er een tweede wilde kat werd gevangen. De derde wilde kat volgde tien dagen later.

LEES VERDER
3-11-2014

Symposium Dood doet Leven

Relevantie : 1

Sinds 2012 werkt ARK Natuurontwikkeling samen met de natuurorganisaties Stichting Limburgs Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Stichting Limburgs Landschap vzw (B) in Limburg aan het project Dood doet Leven.

LEES VERDER
4-11-2014

De Atlantische steur: Een nieuwe kans in Europa en Nederland

Relevantie : 1

In het Vakblad Bos Natuur Landschap van oktober aandacht voor de Atlantische steur en het herstel van deze oervis in Europa.

LEES VERDER
6-11-2014

Otter Challenge van start

Relevantie : 1

ARK Natuurontwikkeling, IUCN NL, Natuurmonumenten, Stichting Otterstation Nederland, Stichting Vrienden van de Otter, Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, KWS Infra, Arfman Faunatechniek, De12Landschappen, Zoogdiervereniging, Staatsbosbeheer en Enviu gaan gezamenlijk alles op alles zetten om e

LEES VERDER
6-11-2014

Boekpresentatie Kempen~Broek

Relevantie : 1

Midden op de Loozerheide vindt op 14 november de presentatie plaats van het boek ‘Het Kempen~Broek; op de grens van mens, natuur en landschap’. Dit boek is het eerste standaardwerk over het GrensPark Kempen~Broek.

LEES VERDER
6-11-2014

Brak is Beter!

Relevantie : 1

Omdat ARK 25 jaar bestaat organiseren wij in samenwerking met Delta Talent een challenge voor studenten.

LEES VERDER
6-11-2014

25 jaar ARK: Meegroeien met de Zee

Relevantie : 1

Het zijn opwindende tijden als in 1996 de visie ‘Meegroeien met de Zee, naar een veerkrachtige kustzone’ van ARK en Stroming het daglicht ziet. Het bruist dan in Nederland van de nieuwe ideeën op het raakvlak van natuur- en waterbeheer.

LEES VERDER
6-11-2014

Natuur en innovatie

Relevantie : 1

Welke innovaties hebben we nodig om natuur en landschap te beschermen de komende 50 jaar? Die vraag staat centraal op de Kennismiddag 'Natuur en innovatie' van de Hogeschool VHL op vrijdagmiddag 21 november. Tijdens de kennismiddag geeft Delta Talent een Workshop Innovatief Denken en is er een inspiratiebijeenkomst over de Delta Talent Challenge speciaal voor studenten.

LEES VERDER
7-11-2014

Millingerwaard bij BuitenGewoon

Relevantie : 1

Afgelopen dinsdag was bij het TV programma BuitenGewoon van Omroep Gelderland de Millingerwaard te zien. ARKer Jeroen Helmer keek terug op 25 jaar naturontwikkeling op het rivierduin. Ook keek hij vooruit en visualiseerde dit met zijn tekeningen.

LEES VERDER
11-11-2014

25 jaar ARK: Nieuw Rotterdams Peil

Relevantie : 1

‘Geen woorden maar daden’ is een gevleugelde uitspraak in het Rotterdamse, wat niet wegneemt dat ook dit deel van de delta zich kenmerkt als een sedimentatiegebied van plannen, rapporten, visies en mooie voornemens.

LEES VERDER

Pagina's