U bent hier

zoekresultaten

1-05-2014

Natuurpark Dviete in Letland bestaat 10 jaar

Relevantie : 1

De Dviete is een rivier in het zuiden van Letland. Langs de oevers van deze kronkelende rivier ligt een groot natuurgebied. Deze maand wordt gevierd dat dit natuurgebied 10 jaar bestaat en 10 jaar onderdeel is van het Europese netwerk Natura 2000.

LEES VERDER
2-05-2014

Boomkikker excursie

Relevantie : 1

De boomkikker rukt op in het Kempen~Broek. Op donderdagavond 15 mei organiseert ARK een wandeling in het leefgebied van deze zeldzame kikker. Na lange jaren van stilte is het roepen van de boomkikker op enkele plaatsen in het Stramprooierbroek weer te horen.

LEES VERDER
2-05-2014

Excursie Dood Doet Leven

Relevantie : 1

Excursie: dode dieren in de natuur, waar gaan ze naartoe? Wie ruimt ze op? Er is leven na de dood. Net als dood hout zijn dode dieren onmisbaar in de natuur. Een dood dier vervult de functie van een druk bezocht restaurant, waar honderden andere dieren aan de dis schuiven.

LEES VERDER
7-05-2014

BLOG: Excursie naar het Spui

Relevantie : 1

Op 23 April 2014 heeft Gerard Litjens, directeur van Stroming, ons een prachtige en zeer interessante dag bezorgd aan het Spui, de getijdenrivier in Zuid-Holland.

LEES VERDER
7-05-2014

Nieuwe kaart Waal

Relevantie : 1

Dwalen langs de Waal tussen Nijmegen, Beuningen en Slijk-Ewijk, dat kan met de nieuwe kaart die is uitgegeven door ARK en Het Dijkmagazijn. De kaart geeft een overzicht van de oevers van de Waal van de Waalbrug bij Nijmegen tot de Tacitusbrug bij Ewijk.

LEES VERDER
7-05-2014

Vogelexcursie Koedood

Relevantie : 1

Van 17 tot en met 25 mei is de Nationale Vogelweek. Een week lang is er in heel Nederland van alles te doen op het gebied van vogels.

LEES VERDER
8-05-2014

Otters bijgeplaatst

Relevantie : 1

Nijmegen, 8 mei 2014  In natuurgebied de Gelderse Poort worden vier otters bijgeplaatst om de genetische basis van de landelijke otterpopulatie te versterken. De eerste twee dieren kregen vanavond de vrijheid.

LEES VERDER
9-05-2014

Gezocht: oude foto's Kempen~Broek

Relevantie : 1

Heemkundevereniging Stramproy werkt samen met ARK Natuurontwikkeling en andere heemkundeverenigingen aan met een boek over de geschiedenis van het landschap. De geschiedenis wordt vastgelegd door ouderen te interviewen. De Heemkundevereniging zoekt nu foto’s voor het boek.

LEES VERDER
14-05-2014

Gratis struinapp

Relevantie : 1

Op 13 mei is de Struinapp ‘Wildernis aan de Waal’ feestelijk geopend. Vijf fonkelnieuwe routes in de uiterwaarden tussen Beuningen en Millingen aan de Rijn zijn gereed om door het publiek ontdekt te worden. Deze digitale routes maken het struinen door de Waaluiterwaarden tot een ware belevenis.

LEES VERDER
16-05-2014

Vaarexcursie IJsselmonde

Relevantie : 1

Al peddelend op de rivier de Koedood kun je op 29 mei 2014 een nieuw natuurgebied met vrij rondlopende Schotse hooglanders (bij nieuwbouwwijk Portland) ontdekken. Dit ruige gebied is onderdeel van Klimaatbuffer IJsselmonde.

LEES VERDER

Pagina's